Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи є підстави для різкого подорожчання бензину? Які хвороби чатують на школярів? Від чого залежить оптимізм людини?


Ірина Біла Київ, 7 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Останніми днями ціни на бензин різко пішли вгору. Серед водіїв стали поширюватися чутки, що до кінця року літр бензину коштуватиме ледь не євро, це майже сім з половиною гривень. Газета «Сегодня» провела розслідування і з’ясувала: об’єктивних причин для різкого подорожчання немає, однак, спекулятивний ріст вартості пального можливий через його дефіцит.

«Газета 24» зазначає, що без Наталії Вітренко у Верховній Раді стало набагато нудніше. Але попри третю поспіль невдалу виборчу кампанію лідерка прогресивних соціалістів не втратила оптимізму. Про те, якою вона бачить політичне майбутнє своєї політичної сили і які її прогнози щодо майбутньої парламентської коаліції, розповідається в статті «Наталія Вітренко: Регіони приголомшливо програли ці вибори».

«За час навчання у школі серед учнів втричі збільшується кількість випадків порушень осанки, гостроти слуху та зору. А кількість сколіозів зростає майже у 20 разів. А ще в два з половиною рази збільшується кількість психічних розладів та захворювань», – це в «Газеті по-українськи» стверджує заступник начальника відділу охорони здоров’я матерів та дітей МОЗ України Валентина Педан.

Генетична експертиза визначить, чи належать рештки, знайдені в Києві біля храму Спаса на Берестові, засновнику Москви князю Юрію Довгорукому. Як пише газета «Факти», знайдений у старовинних саркофагах прах двох чоловіків і жінки досліджуватимуть на генному рівні. Якщо з’ясується, що вони близькі родичі, значить, в одному саркофазі дійсно рештки Юрія Довгорукого, у другому – його сина і в третьому – сестри.

Науковці з''ясували, які зони мозку відповідають за віру у світле майбутнє й допомагають прикрасити минуле, інформує газета «День». Люди схильні до оптимізму, й кожна людина сподівається, що її життя складеться краще, ніж в інших. Знання про те, які зони мозку допомагають нам почуватися бадьоріше, допоможе краще зрозуміти цю тенденцію, а також розібратися в механізмах депресії та виявити зони мозку, що відповідають за песимістичний настрій. Подробиці – в матеріалі «Джерело оптимізму».
XS
SM
MD
LG