Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група з підготовки першої сесії Верховної Ради засідатиме і без Партії регіонів


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив Олександр Турчинов. Напередодні лідерка БЮТ Юлія Тимошенко також пообіцяла з часом розпочати й засідання Верховної Ради 6-го скликання і за участі самих лише блоків її імені та «Наша Україна – Народна самооборона». Представники Партії регіонів у вівторок не були присутні на засіданні, бо ця партія ще не має жодного зареєстрованого депутата. У Центральній виборчій комісії повідомили, що Партія регіонів і на вівторок іще не подала документи для реєстрації своїх новообраних депутатів. За словами заступника голови ЦВК Андрія Магери, час для подачі цих документів іще є.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив Олександр Турчинов.

«Багато є технічних питань, які треба організовувати до початку роботи парламенту. Починаючи від розміщення депутатів у залі й до організації роботи апарату Верховної Ради. Дуже важливо, що б все ж таки визначився блок Литвина, тому що кворум також важливий. Участь у робочій групі це не є обов’язок, це бажання депутатів. Їх позиція, що вони не всі отримали мандати, всі ці пояснення, є ніщо інше, як прихована демонстрація сили і бажання зірвати початок роботи парламент», – наголосив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

Напередодні лідерка БЮТ Юлія Тимошенко також пообіцяла з часом розпочати й засідання Верховної Ради 6-го скликання і за участі самих лише блоків її імені та «Наша Україна – Народна самооборона», якщо представники інших політичних сил не приєднаються вчасно до роботи нового парламенту.

«Ми будемо досить акуратно приходити на засідання робочої групи. Я думаю, що Партія регіонів сама визначає свою долю. А ми будемо проводити перше засідання Верховної Ради за будь-яких обставин, тому що 228 депутатів є у демократичній коаліції», – заявила Юлія Тимошенко.

У вівторок перше засідання робочої групи закінчилося практично без наслідків.

Голова Верховної Ради України 5-го скликання Олександр Мороз, який має відкривати засідання робочої групи, вважає це її засідання нелегітимним, оскільки на ньому не була присутня більшість членів робочої групи.

Представники Партії регіонів не були присутні, бо ця партія ще не має жодного зареєстрованого депутата: вона досі не подала документи для реєстрації своїх депутатів до Центрвиборчкому.

Про цю причину оголосила, зайшовши на засідання, представниця керівництва Партії регіонів Раїса Богатирьова. Представники КПУ, а потім і Блоку Литвина залишили засідання невдовзі після його початку, і на ньому не стало кворуму.

За законом, парламентські партії делегують своїх представників у робочу групу пропорційно до результатів виборів.

Партія регіонів має 12 представників, БЮТ – 10, «Наша Україна – Народна самооборона» – 5, Компартія – 2 і Блок Литвина – 1.

У Центральній виборчій комісії повідомили, що Партія регіонів і на вівторок іще не подала документи для реєстрації своїх новообраних депутатів.

За словами заступника голови ЦВК Андрія Магери, час для подачі цих документів іще є.

Термін подання даних для реєстрації народних депутатів завершується наступного тижня.

Матеріал до теми:

• Затяжний старт із підготовки першого засідання парламенту
XS
SM
MD
LG