Доступність посилання

ТОП новини

Акція грузинської опозиції у Тбілісі продовжується на новому місці


Демонстранти збираються в історичному центрі столиці. Влада й надалі намагається боротися з мітингувальниками спеціальними засобами – сльозогінним газом та водометами. За різними джерелами, допомоги у лікарів просило понад 300 людей. Влада кваліфікує свої дії проти опозиції як вимушені, які покликані забезпечити правопорядок. Лідери опозиції, які не потрапили до лікарні, й на новому місці закликають людей «не робити жодного кроку назад», повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Тбілісі.

Демонстранти збираються в історичному центрі столиці поблизу старовинного Метехського храму.

Влада й надалі намагається боротися з мітингувальниками спеціальними засобами – сльозогінним газом та водометами.

За різними джерелами, допомоги у лікарів просило понад 300 людей.

Лідери опозиції, які не потрапили до лікарні, й на новому місці закликають людей «не робити жодного кроку назад», повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Тбілісі.

Влада кваліфікує свої дії проти опозиції як вимушені, які покликані забезпечити правопорядок, і наполягає на тому, що діалог розпочнеться лише тоді, коли мітингувальники розійдуться. В іншому разі влада не збирається йти на поступки.

Оскільки голова комітету з оборони і безпеки грузинського парламенту заявив, що комітет має «достовірну інформацію», що за акціями опозиції стоїть Москва, влада розглядає поліцейську акцію як «захист суверенітету Грузії і правопорядку».

Патріарх усієї Грузії Ілія Другий закликав владу і опозицію сісти за стіл переговорів.

На думку глави Грузинської православної церкви, внутрішній конфлікт вигідний недоброзичливцям держави.
XS
SM
MD
LG