Доступність посилання

ТОП новини

На військовій базі в Чехії, де планують розмістити радар протиракетної оборони США, російських військових не буде


Про це домовились у Празі представники чеської та американської делегацій. Можливість присутності на радарній станції російських представників припускали як один із імовірних компромісів, щоб пом’якшити категоричні заперечення Росії проти планованої системи протиракетної оборони США в Європі. У Чехії така пропозиція викликала протест.

Про це домовились у Празі представники чеської та американської делегацій.

Заступник міністра оборони США Ерік Еделман висловив у Празі припущення, що переговори з чеською стороною щодо розміщення радара закінчаться, ймовірно, навесні наступного року.

Він заперечив твердження стосовно постійної присутності на військовій базі групи російських військових.

Натомість заступник міністра оборони Чехії Томаш Пояр, який очолює чеську делегацію на переговорах, підтвердив, що на базі постійно працюватиме група чеських фахівців.

Він також заявив, що земельну ділянку під базу в місцевості Брди Чехія надає безкоштовно, а всі кошти на зведення та експлуатацію радара беруть на себе США.

Можливість присутності на радарній станції російських представників припускали як один із імовірних компромісів, щоб пом’якшити категоричні заперечення Росії проти планованої системи протиракетної оборони США в Європі. У Чехії така пропозиція викликала протест.
XS
SM
MD
LG