Доступність посилання

ТОП новини

США вітають рішення Президента Грузії провести дострокові президентські вибори і референдум про дату парламентських виборів


Представник Держдепартаменту США Шон МакКормак також закликав владу Грузії скасувати надзвичайний стан і відновити діяльність усіх ЗМІ.

Повідомивши про це на брифінгу у Вашингтоні у четвер увечері, представник Держдепартаменту США Шон МакКормак також закликав владу Грузії скасувати надзвичайний стан і відновити діяльність усіх ЗМІ.

Це необхідно, щоб забезпечити демократичні умови для проведення виборів і референдуму, заявив він.

Раніше у четвер Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі оголосив дату дострокових виборів голови держави – 5 січня 2008 року – і пообіцяв найближчим часом скасувати надзвичайний стан, який він запровадив напередодні після розгону опозиційної маніфестації в Тбілісі.

Саакашвілі також запропонував одночасно з президентськими виборами провести референдум щодо дати парламентських виборів.

Опозиція Грузії вимагала відставки Президента і проведення парламентських виборів навесні наступного року, як передбачала попередня редакція Конституції, а не восени, як це стало за чинною редакцією Основного закону.

Опозиція також домагається деяких змін до виборчого законодавства і звільнення тих, кого вона вважає за політичних в’язнів.
XS
SM
MD
LG