Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Які найбільші випробування для В.Януковича, Ю.Тимошенко та В.Ющенка? Хто в суспільстві є взірцем правильної вимови? Скільки заробили на рекламі телевізійники?


Ірина Біла Київ, 9 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – «Для Віктора Януковича найбільше випробування — знайти себе в опозиції. Для Юлії Володимирівни — посада Прем’єр-міністра. А Президентові треба вирішити дилему між особистим ставленням до Тимошенко і необхідністю вчинити справедливо. А справедливість у тому, щоб дати їй прем’єрство», – переконував журналістів «Газети по-українськи» депутат-«нашоукраїнець» Тарас Стецьків. Стаття називається «Регіони» чекають, поки Юля зірветься і наробить помилок».

Як мова поєднує із далекими предками і дозволяє зберігати інакшість у глобалізованому світі? Чому двомовність може призвести до психічних розладів і роздвоєння особистості? На ці питання ще в XIX столітті дав відповідь український вчений Олександр Потебня. Більше з його думкою знайомить читачів газета «Україна молода» у публікації «Весь світ на язиці».

Газета «День» у День української мови та писемності досліджує мовні проблеми на вітчизняному телебаченні. Адже саме на мовлення телеведучих, переконані газетярі, орієнтується левова частка населення, надаючи їм місію взірця правильної вимови. Тож, на грубі помилки телебачення права не має. Про те, як часто помиляються ведучі інформаційних програм і який канал демонструє найкращу українську мову, в статті «Грамотний ефір».

Засновник і старший пастор церкви «Посольство Боже» Сандей Аделаджа розповідає в газеті «Діло» про свої погляди на бізнес, політику і плани очолюваної ним релігійної організації. Матеріал називається «Духовний наставник мера».

Доходи медійників від політичної реклами перевищили всі очікування, стверджує газета «Економические известия». Лише один телеканал за тиждень на прихованій політрекламі заробляв до мільйона доларів. Загалом на замовних матеріалах телеканали заробляли не менш ніж 40 млн. доларів. Про те, скільки заробили на виборах підприємства зовнішньої реклами, йдеться на шпальті «Медіа».
XS
SM
MD
LG