Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ перейматиме досвід столиці Швейцарії для підготовки до «Євро-2012»


Домовленості про обмін досвідом та фахівцями досягли сьогодні на двосторонніх переговорах у Дніпропетровській міськраді.

Домовленості про обмін досвідом та фахівцями досягли сьогодні на двосторонніх переговорах у Дніпропетровській міськраді.

Пріоритетні напрямки двосторонньої співпраці — транспорт, готелі, туризм та забезпечення громадського спокою. Дніпропетровські фахівці готуються їхати до Берна на стажування. Швейцарія прийматиме європейський футбольний чемпіонат вже наступного року. Отож сторони домовились, що упродовж 8 місяців підготовки, які ще є в Берна, Дніпропетровськ зможе вивчати як позитивний, так і негативний досвід.

Хоча Берн за кількістю населення майже удесятеро менший від Дніпропетровська, а Швейцарія — країна із набагато вищим рівнем життя, сторони вважають, що співпраця може бути взаємокорисною. Дніпропетровськ розраховує повчитися у Берна досвіду прийому футбольних фанів різних країн. Уже у лютому-березні Берн прийме офіційну делегацію Дніпропетровська у себе. Тоді ж, як очікують, сторони підпишуть домовленість про побратимство.

Дніпропетровськ є одним із міст, які прийматимуть фінал «Євро-2012». Так само, як Берн наступного року, місто має організувати три гри, прийнявши понад 30 тисяч футбольних уболівальників.
XS
SM
MD
LG