Доступність посилання

ТОП новини

Президент Пакистану: Парламентські вибори відбудуться до 9 січня


Але він нічого не сказав про те, коли може бути скасовано надзвичайний стан, що його він запровадив у країні тиждень тому.

Щоб уможливити це, нинішній парламент буде розпущено в четвер, заявив Первез Мушарраф.

Але він нічого не сказав про те, коли може бути скасовано надзвичайний стан, що його він запровадив у країні тиждень тому.

Щойно в суботу Президент США Джордж Буш, знову висловивши Первезові Мушаррафу свою підтримку в боротьбі з «Аль-Каїдою», нагадав йому про його обіцянки скасувати надзвичайний стан, піти з посади керівника війська і провести парламентські вибори.

Минулого тижня Мушарраф уже оголошував, що відмовиться від посади начальника Генштабу – головнокомандувача Збройних сил і проведе вибори 15 лютого. Ця його заява пролунала через кілька годин після його телефонної розмови з Бушем.

Президент Пакистану запровадив надзвичайний стан під приводом необхідності дієвої боротьби з повстанцями. На час надзвичайного стану припинено чинність Конституції і діяльність судової системи.

Найближчим часом Верховний Суд Пакистану якраз мав вирішити, чи має право Мушарраф бути Президентом, обіймаючи водночас посаду начальника Генштабу.

Після запровадження надзвичайного стану в Пакистані також повідомляли, що це може означати відкладення планованих на початок наступного року парламентських виборів.

Запровадження надзвичайного стану також сталося якраз напередодні оголошених масових протестів опозиції, які відтак потрапили під заборону.

Чільну лідерку опозиції, колишню Прем’єр-міністра Беназір Бгутто, яка ненадовго потрапила під домашній арешт, у суботу відпустили і дозволили їй узяти участь у мітингу протесту проти надзвичайного стану.
XS
SM
MD
LG