Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група з підготовки першої сесії Верховної Ради сьогодні знову спробує зібратися


Минулого тижня Юлія Тимошенко заявила, що домовилась із Володимиром Литвином про те, щоб представник його блоку взяв участь у засіданні. БЮТу та блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» для ухвалення рішень не вистачає одного голосу. У засіданні робочої групи до останнього часу також відмовлялися брати участь представники КПУ та Партії регіонів. За українським законодавством нова Верховна Рада має розпочати роботу не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів. А ще через 30 має бути створена парламентсько-урядова більшість.


Минулого тижня Юлія Тимошенко заявила, що домовилась із Володимиром Литвином про те, щоб представник його блоку взяв участь у засіданні.

Слід зазначити, що БЮТу та блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» для ухвалення рішень не вистачає одного голосу.

У засіданні робочої групи до останнього часу також відмовлялися брати участь представники КПУ та Партії регіонів.

«Регіонали» посилаються на те, що їхні кандидати ще не зареєстровані ЦВК. Водночас, станом на п’ятницю, інформації про те, що вони передали необхідні документи до Центрвиборчкому, не було.

Комуністи, у свою чергу, заявляють, що проведення засідань робочої групи без Партії регіонів не має сенсу.

За українським законодавством нова Верховна Рада має розпочати роботу не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів. А ще через 30 має бути створена парламентсько-урядова більшість.

Матеріал до теми:

• Початок, чи продовження. Хто прийде на засідання робочої групи
XS
SM
MD
LG