Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович: Україна й Росія мають змінити умови експлуатації Керченської протоки, щоб убезпечитись від наслідків стихії


Як заявив український Прем’єр-міністр після урядової наради щодо наслідків стихійних лих в Україні, правила експлуатації Керченської протоки мають бути такими ж, як правила для проток Босфор і Дарданелли.

Як заявив український Прем’єр-міністр після урядової наради щодо наслідків стихійних лих в Україні, правила експлуатації Керченської протоки мають бути такими ж, як правила для проток Босфор і Дарданелли.

Зокрема, за його словами, необхідно заборонити проходження танкерів без подвійного дна.

Прем’єр також зазначив, що Кабмін зараз вивчає причини, з яких кораблі опинилися в морі після штормового попередження.

Тим часом Володимир Іванов, помічник керівника Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Криму, заявляє, що в МНС вчасно попередили про наближення шторму.

Кабінет Міністрів пропонує провести засідання спільної українсько-російської міжурядової комісії, щоб обговорити ці питання.

Унаслідок учорашньої негоди у Чорному та Азовському морях зазнали аварій більше як десять суден. Зниклими безвісти через негоду залишаються 20 моряків.

Сила шторму біля Севастополя сягала восьми, у Керченській протоці – семи балів.

Як повідомляє російське МНС, у Керченській протоці знайшли тіла трьох моряків, імовірно, з екіпажу російського суховантажу «Нахічевань», який затонув у неділю.

Майже тридцять моряків із тих, кого вдалося врятувати, перебувають у лікарнях. Троє з них – у реанімації.

Журналістка радіостанції «Бриз» в Керчі Ірина Сєдова розповідає, що такого шторму жителі міста не пам’ятають, навіть старожили.

«Хвилі сягали 4 метрів, майже як двоповерховий будинок. Усі дуже налякані, в шоці».

За її словами, зараз вітер начебто стих, але йде дощ, і вже попередили, що знову буде посилення вітру.

Зараз мазут викидає на берег острова Коса Тузла. До Керчі він поки що не йде. Кажуть, що загрози Керченському узбережжю немає.

Проте оскільки основний заробіток керчан – це вилов риби, а море забруднене мазутом, то життя міста, пов’язане з виловом риби, зупинилось, констатує керченська журналістка.
XS
SM
MD
LG