Доступність посилання

ТОП новини

Іван Плющ не підписав документи в рамках коаліції з БЮТ, оскільки не знає, чи піде працювати депутатом


Як сказав Плющ, три дні тому він мав можливість переговорити з Юлією Тимошенко, і, за його словами, «вона сказала, що не має претензій до мене».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, обраний до парламенту за списком Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», заявив в інтерв’ю «Українській правді», що є державним службовцем, і закон відводить йому 20 днів після оголошення результатів виборів, щоб визначитися, де працювати далі. «Тобто у мене є час десь до 16 листопада», – сказав Плющ.

На запитання, чи може він узагалі не піти в депутати, секретар РНБОУ відповів: «Це ж залежить не тільки від Плюща, де я буду далі працювати». «Такі державні службовці, які належать до патронатних служб Президента чи подібних до них служб, не ухвалюють самостійних рішень. А я провів недостатньо консультацій із Президентом, щоб ухвалювати якесь рішення», – сказав Плющ.

При цьому він пояснив, що не хоче «іти у фарватері тієї чи іншої політичної сили чи її керівних органів». «Як людина, яка мала відношення до законодавства, я намагаюся дотримуватися законів і діяти відповідно до них. І я не поділяв ті заяви, коли на другий день після виборів почали створювати коаліції», – додав він.

Як сказав Плющ, три дні тому він мав можливість переговорити з Юлією Тимошенко, і, за його словами, «вона сказала, що не має претензій до мене».

Прес-служба блоку НУ-НС 1 листопада поширила інформацію, що зобов’язання ввійти до складу однойменної фракції і підписати коаліційну угоду з БЮТ підписали 69 із 72 народних депутатів, обраних за списком НУ-НС у Верховну Раду України шостого скликання. Не поставили свої підписи Іван Плющ, Ігор Кріль і Василь Петьовка.

Пізніше прес-служба блоку заявила, що Кріль і Петьовка підпишуть парафовану угоду про створення демократичної коаліції у понеділок, 5 листопада. А вже 6 листопада Кріль у коментарі «Газеті 24» заявив, що не має наміру підписувати угоду про створення коаліції між БЮТ і НУ-НС.
XS
SM
MD
LG