Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Віктор Янукович запропонував прем’єр-міністру Росії Віктору Зубкову створити спільну українсько-російську групу для вивчення причин і наслідків надзвичайної ситуації, що виникла в районі Чорного і Азовського морів


Віктор Янукович пропонує, аби Україна і Росія разом розробили правила використання Керченської протоки і, як приклад, навів Босфор, де неможливий рух танкерів без подвійного корпусу. Пан Янукович також заявив, що необхідно з’ясувати причини великого скупчення кораблів у Керченській протоці, попри застереження про шторм. Синоптики очікують у Криму нового натиску буревію.

Один з постраждалих під час негоди кораблів, суховантажник "Віра Волошина". 12.11.2007
Росія висловила сподівання, що впродовж тижня вдасться ліквідувати забруднення моря нафтопродуктами, що виникло в результаті аварії суден.

Прем’єр-міністр Росії Віктор Зубков під час зустрічі в Анапі сказав, що необхідно докласти всіх зусиль для того, щоб не допустити підходу плями нафтопродуктів ані до території Росії, ані до території України.

(Ukrinform)
Віктор Янукович пропонує, аби Україна і Росія разом розробили правила використання Керченської протоки і, як приклад, навів Босфор, де неможливий рух танкерів без подвійного корпусу. Пан Янукович також заявив, що необхідно з’ясувати причини великого скупчення кораблів у Керченській протоці, попри застереження про шторм.

Синоптики очікують у Криму нового натиску буревію. Тут знову оголосили штормове попередження. Як вважають, стихія може завдати нових руйнувань.

В акваторії Чорного моря під час шторму постраждали 15 суден. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Усього постраждали 85 осіб, з них вдалося врятувати 65 осіб, пошуки ще 20 тривають.

Із затонулих суден витекло майже 2 тисячі тонн мазуту та 4 тисячі 460 тонн сірки.

Найбільше аварій сталося в районі Керченської протоки, де одночасно, попри штормове попередження, перебувало близько 150 суден.

Матеріали до теми:

• Власникам суден, які завдали шкоди екології в Керченській протоці, висунуть позови • Десятимільйонних збитків зазнала Україна ід стихії у Керченській протоці • У Криму тривають пошуки зниклих під час буревію • У Криму триває негода • Десятимільйонних збитків зазнала Україна від стихії у Керченській протоці • Севастопольська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом аварії судна «Хаш-Ізмаїл», яке йшло під грузинським прапором • У Керченській протоці сьогодні відновили рятувально-пошукові роботи • Море хвилюється раз... Небувалий витік мазуту і сірки у Керченській протоці
XS
SM
MD
LG