Доступність посилання

ТОП новини

Голова комітету з питань транспорту та туризму Європарламенту: трагедія в Чорному морі має стати уроком для ЄС


Паоло Кошта (група ліберальних партій, Італія) заявив, що «те, що трапилося в Чорному морі є лише останнім з серії страшних катастроф, які нагадують, що Європа до цього часу не здійснила необхідних заходів для їхнього попередження». Він наголосив на тому, що держави-члени ЄС мають нести відповідальність за кораблі, що ходять під їхніми прапорами, а також намагатися переслідувати на громадському рівні тих, хто не вжив належних заходів безпеки.

Паоло Кошта (група ліберальних партій, Італія) заявив, що «те, що трапилося в Чорному морі є лише останнім з серії страшних катастроф, які нагадують, що Європа до цього часу не здійснила необхідних заходів для їхнього попередження». Він наголосив на тому, що держави-члени ЄС мають нести відповідальність за кораблі, що ходять під їхніми прапорами, а також намагатися переслідувати на громадському рівні тих, хто не вжив належних заходів безпеки. «На жаль, з квітня третій пакет законодавства з морської безпеки так і не був схвалений Радою ЄС. Сподіваюсь, що Португальське президентство та країни члени не залишаться нечутливими до цього трагічного попередження з Чорного моря і візьмуть на себе відповідальність щодо захисту європейців та природних ресурсів», - заявив П. Кошта.

Третій пакет законодавства з морської безпеки включає в себе зобов’язання із забезпечення безпеки країн, під чиїм прапором ходять кораблі, проведення інспекцій в європейських портах, створення місць притулку для кораблів, що терплять біду, підвищення захисту пасажирів тощо.

11 листопада через шторм в Керченській протоці зазнали аварії близько двох десятків суден, близько 6,8 тисячі тонн сірки і близько 1,3 тисячі тонн мазуту опинилися в морі.
XS
SM
MD
LG