Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Кого звільнять насамперед після обрання спікера? Які зміни відбулися в приміщенні Верховної Ради? З чого варто розпочинати оздоровлення української нації?


Ірина Біла Київ,14 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Апарат Верховної Ради з приходом нового спікера очікує ротація, пише газета «Діло». Найперше постраждають ставленики Олександра Мороза. Хто конкретно – оповідається в статті «Апарат парламенту очікує кадрова чистка».

У цьому ж числі «Діло» розповідає, які зміни відбулися в приміщенні Верховної Ради після останнього ремонту. Найбільше змінилася ложа преси, інформують газетярі. Подейкують, через те, що журналісти можуть щось ненароком випустити з другого поверху в зал засідань прямо на голови парламентаріїв. Публікація має заголовок «Депутатам постелили нові доріжки».

Про те, як готуються народні обранці до першого засідання, розповідає газета «Сегодня». Зокрема, для депутатів з БЮТ замовлені персональні білі светри з червоними сердечками. Більше про те, хто у якому вбранні з’явиться на перше засідання Верховної Ради, – в матеріалі «Наряди нової Ради».

«Іван Плющ: «Я мав можливість переговорити з Юлією Володимирівною, і вона сказала, що не має претензій до мене», – під таким заголовком газета «Факти» друкує інтерв’ю з секретарем РНБО. У розмові з журналістами Іван Плющ наголошує, що поки не має наміру підписувати зобов’язання щодо створення коаліції з БЮТ.

Про те, як оздоровити українську націю в газеті «Голос України», розповідає колишній міністр охорони здоров’я Микола Поліщук. Насамперед професор пропонує розпочати активну боротьбу з пияцтвом та тютюнопалінням. Про інші пропозиції – у статті, що так і називається «Як зробити націю здоровою?».

В Україні з''явився національний знак екологічного маркування, повідомляє газета «День». Видання пише, видача цього знаку дозволить усім українським товаровиробникам знайти свою нішу на міжнародному ринку. Та найважливіша перевага знаку – інформування споживачів про те, що маркований продукт здійснює мінімальний вплив на довкілля та здоров''я людини. Подробиці – в матеріалі «Чисто та безпечно».
XS
SM
MD
LG