Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Україна готова надати свою територію для переговорів із урегулювання палестинсько-ізраїльського конфлікту


Віктор Ющенко говорив про бажання України відіграти роль у близькосхідному мирному процесі з Президентом Ізраїлю. Але Шимон Перес у відповідь сказав, що фінансова допомога України мирним проектам буде кращою від її політичного залучення.

Таку пропозицію Президент України зробив, перебуваючи в Єрусалимі.

Віктор Ющенко вже прибув на палестинські території. У Рамаллі він зустрівся з Президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом, щоб обговорити надання Україною допомоги палестинцям.

Учора Віктор Ющенко говорив про бажання України відіграти роль у близькосхідному мирному процесі з Президентом Ізраїлю.

Він теж запропонував Шимонові Пересу, що Україна готова в разі потреби запропонувати свою територію для ізраїльсько-палестинських переговорів.

Але Перес, як повідомив він на прес-конференції, у відповідь сказав, що фінансова допомога України мирним проектам буде кращою від її політичного залучення.

«Паралельно до політичного процесу зараз відбувається й економічний процес, і я пропоную, щоб Україна взяла участь у розбудові економічного миру», – заявив учора Шимон Перес.

За словами голови ізраїльської держави, Президентові України сподобалась ця думка.

Сьогодні Віктор Ющенко висловив стурбованість гуманітарною ситуацією на палестинських територіях.

Він також звернув увагу, що тут живе багато українців, і вони не мають, наприклад, можливості відвідати Україну.

Віктор Ющенко також поклав квіти до пам’ятника колишньому палестинському керівникові Ясиру Арафатові і вшанував його пам’ять хвилиною мовчання.

Учора Президент України так само поклав вінок і вшанував пам’ять загиблих у меморіальному комплексі жертв Голокосту в Єрусалимі.

Конфлікт між палестинцями та Ізраїлем триває вже близько півстоліття. Одна з палестинських владних фракцій «Хамас» заперечує право Ізраїлю на існування, оскільки вважає, що під час створення ізраїльської держави у палестинців забрали частину їхніх територій.
XS
SM
MD
LG