Доступність посилання

ТОП новини

Парад Коаліцій?


Тетяна Ярмощук Київ, 16 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Коаліція наперебій. БЮТ та НУНС обіцяють оголосити про створення більшості у перший день роботи новообраного парламенту. Про роботу над створенням коаліції заявляє і Партія регіонів.

Обравши голову робочої групи із підготовки першого засідання новообраного парламенту, політики знову заходилися роздавати коаліційні обіцянки. Про створення парламентсько-урядової більшості між БЮТ та НУНС буде оголошено у перший день роботи Верховної Ради, обіцяє лідер нунсівців В’ячеслав Кириленко.

«23 листопада ми підпишемо уже в юридичному плані угоду про коаліцію демократичних сил між НУНС та БЮТом. Після того, ми зробимо все можливе, і все від нас залежне, щоб керівники парламенту, керівники комітетів були обрані швидко, і склад нового Кабінету Міністрів також був проголосований у парламенті у максимально стислі терміни» – заявив В’ячеслав Кириленко.

Про роботу над створенням ефективної коаліції заявляють і представники Партії регіонів. Перший віце-прем’єр-міністр, регіонал Микола Азаров заявив: «Вам подобається слово «широка, демократична»? А мені подобається визначення «ефективна коаліція», яка здатна створити уряд і проводити необхідні в країні реформи. Над створенням такої коаліції Партія регіонів серйозно працює».

Втім, експерти пророкують, що коаліціада закінчиться нескоро. Політолог Кость Бондаренко: «Більшості 23 не варто чекати. 23 – це та дата, коли спробують проголосити якийсь варіант більшості, але все-таки більшість буде формуватися доволі довго. Думаю, що це буде дуже тривалий процес. Справа не втому, що буде, наприклад оголошена коаліція, а в тому, яка із коаліцій буде більш життєздатною».

Учора ж робоча група із підготовки першого засідання парламенту зрештою обрала голову – лідерку Партії регіонів Раїсу Богатирьову і домовилася, що Верховна Рада має запрацювати 23 листопада.
XS
SM
MD
LG