Доступність посилання

ТОП новини

Державний комітет з промислової безпеки і охорони праці і гірничого нагляду запровадив особливий режим нагляду на вугільних шахтах


За повідомленням прес-служби комітету, такий режим передбачає цілодобовий інспекторський нагляд за дотриманням правил газової безпеки.

За повідомленням прес-служби комітету, такий режим передбачає цілодобовий інспекторський нагляд за дотриманням правил газової безпеки.

Відомство визначило перелік шахт Донецької, Луганської і Львівської областей, небезпечних через викиди метану і вугільного пилу.

На шахті імені Засядька фахівці Держпромгірнагляду вилучили технічну документацію та показники підземних вимірювальних приладів і опитали 16 свідків – гірників, які під час вибуху перебували на аварійній ділянці.

Дмитро Калітвінцев, голова незалежної профспілки гірників шахти імені Баракова на Луганщині (де в 2000 році від вибуху метану загинули 80 гірників) переконаний, що приватні власники шахт економлять на безпеці гірників: «Вони [приватні власники] намагаються на чомусь економити, а зекономити можна і на безпеці, і на зарплаті. Є державні структури, які зобов’язані це контролювати. Я думаю, це недостатній контроль, а якщо контроль недостатній, то цим користуються».

Наразі виявлено тіла 77 гірників, які загинули від вибуху на шахті імені Засядька, доля ще 23 залишається невідомою.

У лікарнях Донецька перебуває 31 шахтар.

Масштабні катастрофи на шахті імені Засядька траплялися і раніше. Починаючи з 1999 року тут загинули майже 140 гірників.

Матеріал до теми:

• Ціна українського вугілля – друге місце в світі за смертністю на шахтах • Сьогодні родичі шахтарів прорвали охорону і в кількості більше 50 людей зайшли до кабінету держкомісії
XS
SM
MD
LG