Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія чекає на текст постанови про скасування Україною віз для румунів і болгар


Єврокомісія вітає запевнення, надані міністром закордонних справ Арсенієм Яценюком, що угоди про полегшення візового режиму і реадмісію будуть незабаром ратифіковані та наберуть чинності. Речниця зауважила, що їй важко сказати, коли саме може відбутися затвердження цих угод у Раді Європейського Союзу.


Європейська комісія взяла до уваги рішення уряду України про майбутнє скасування віз для громадян Болгарії і Румунії, заявила прес-секретар Комісара ЄС із зовнішніх відносин і політики сусідства Крістіане Гоманн.

За її словами, Єврокомісія вітає запевнення, надані міністром закордонних справ Арсенієм Яценюком, що угоди про полегшення візового режиму і реадмісію будуть незабаром ратифіковані та наберуть чинності.

Речниця зауважила, що їй важко сказати, коли саме може відбутися затвердження цих угод у Раді Європейського Союзу.

«Ми насамперед чекаємо на текст постанови, тому що наші експерти, звичайно, мають проаналізувати текст. Як тільки аналіз буде зроблено, ми можемо продовжувати роботу», – заявила одна з речниць Єврокомісії.

Учора уряд України ухвалив постанову, якою має бути запроваджено безвізовий режим для громадян Болгарії й Румунії.

Як повідомив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, ця постанова набуде чинності тільки одночасно з набуттям чинності угоди між Україною і Євросоюзом про спрощення візового режиму.

У Євросоюзі натомість наголошували, що ця угода може набути чинності тільки після скасування віз до України для болгар і румунів. Україна ж раніше заявляла, що скасує ці візи лише після того, як ЄС запровадить спрощення візового режиму для українців.
XS
SM
MD
LG