Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні починає роботу новообрана Верховна Рада 6-го скликання


Блок «Наша Україна – Народна самооборона» підтримав напередодні на посаду Голови парламенту кандидатуру В’ячеслава Кириленка. Лідер блоку Юрій Луценко заявив, що угоду про створення демократичної коаліції офіційно підпишуть уже сьогодні. За його словами, усі депутати від НУНС погодилися поставити свої підписи під документом. Луценко також запросив Блок Литвина до участі у формуванні демократичної коаліції. Сьогодні ж уряд Віктора Януковича має скласти свої повноваження.


Урочисте засідання має відкрити голова парламенту 5-го скликання Олександр Мороз, а перше сесійне засідання – найстарший депутат Іван Герасимов.

Голова Верховної Ради попереднього скликання має запросити новообраних народних депутатів до складення присяги і надати слово для її зачитування найстаршому за віком народному депутатові; той пропонує всім новообраним народним депутатам встати і після цього зачитує текст присяги.

Усе це передбачає Регламент Верховної Ради України.

Перше засідання першої сесії до обрання Голови Верховної Ради нового скликання вестиме керівник Підготовчої депутатської групи Раїса Богатирьова (Партія регіонів).

Блок «Наша Україна – Народна самооборона» підтримав напередодні на посаду Голови парламенту кандидатуру В’ячеслава Кириленка.

На посаду Голови Верховної Ради від цього блоку пропонували також кандидатури Івана Плюща, Арсенія Яценюка, Юрія Єханурова та Юрія Костенка.

Голосування відбулося у присутності Президента України Віктора Ющенка, який близько 4 годин мав зустріч із представниками Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», котрі пройшли до нового парламенту.

Лідер блоку НУНС Юрій Луценко заявив, що угоду про створення демократичної коаліції офіційно підпишуть уже сьогодні, коли Верховна Рада 6-го скликання розпочне свою роботу.

За його словами, усі депутати від НУНС погодилися поставити свої підписи під документом.

Раніше троє новообраних депутатів – Василь Петьовка, Ігор Кріль та секретар РНБО Іван Плющ – не підписували угоди.

Луценко також запросив Блок Литвина до участі у формуванні демократичної коаліції.

Луценко висловив думку, що стратегічне бачення розвитку України в Блоці Литвина збігається з баченням НУНС.

«Ми готові з ними обговорювати формування і парламентської влади, і виконавчої влади. І, головне, – обговорювати цілі, які ставлять перед собою демократичні виборці України, які надіслали нас саме для цього у парламент», – заявив Луценко.

Сьогодні ж уряд Віктора Януковича має скласти свої повноваження. Він і далі виконуватиме свої обов’язки до формування нового складу Кабміну.

На виборах 30 вересня до парламенту пройшли Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, Блок «Наша Україна – Народна самооборона», Компартія та Блок Литвина.

Матеріал до теми:

• Старт шостого скликання
XS
SM
MD
LG