Доступність посилання

ТОП новини

Баскетболісти міняють тренера, футболісти чекають на новини


Геннадій Мороз Київ, 23 листопада 2007 (RadioSvoboda.ua) – Україна спортивна починає повертати власних «заробітчан». Новим наставником чоловічої збірної з баскетболу доволі несподівано призначено Валентина Мельничука – до останнього часу фахівець доволі плідно працював з головною командою Португалії.

Наставником чоловічої збірної Валентина Мельничука у четвер одноголосним рішенням обрала президія Федерації баскетболу України. Цей фахівець більше відомий тривалою роботою в Португалії. Так, під орудою Мельничука національна збірна цієї країни на останньому Чемпіонаті Європи посіла підсумкове десяте місце, що стало найбільшим досягненням в історії португальського баскетболу.

А от чоловіча збірна України, програвши євровідбір, вперше за останній час у фінал Чемпіонату континенту не потрапила. Під час попередньої єврокампанії українську команду почергово, але однаково безуспішно, тренували Віталій Лебединцев та Валентин Берестнєв.

Що чекає на футбол

Цілком імовірно, що нового наставника невдовзі доведеться шукати й футбольній збірній. Після матчу проти французів Олег Блохін говорити про своє майбутнє в головній футбольній команді країни відмовився.

Зі слів фахівця, детальна розмова з керівництвом української федерації разом з аналізом останніх результатів ще попереду. Сам Олег Блохін четверте місце української збірної у відбірному турнірі до майбутньої першості Європи назвав стовідсотковим провалом.

Як би там не було, з Блохіним чи без нього, а вже цими вихідними Україна довідається про своїх суперників по кваліфікації Чемпіонату світу 2010 року. Жеребкування відбудеться в неділю у Південно-Африканській Республіці.

У майбутньому відборі до футбольного Кубка світу зголосилося взяти участь рівно 200 країн, які й змагатимуться у своїх Конфедераціях за одне з 32 місць у фіналі. Нагадаю, що європейські збірні розподілятимуться по групах згідно з рейтингом ФІФА, який Міжнародна федерація футболу оприлюднить уже сьогодні.

В останньому табелі про ранги українська збірна посідала 22 місце в світі. Цієї позиції було б цілком достатньо, щоб головна футбольна команда країни, яка пробилася до вісімки найсильніших на попередньому Чемпіонаті світу, була серед числа сіяних збірних. А відтак, під час недільного жеребкування мала б хоч і незначні, але все ж таки привілеї.
XS
SM
MD
LG