Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада 6-го скликання почала роботу


Після урочистої частини засідання в роботі парламенту оголосили перерву для підписання депутатами присяги. Перед цим із трибуни Верховної Ради її текст зачитав найстарший депутат, комуніст Іван Герасимов. Представниця Партії регіонів Раїса Богатирьова, яка від імені Підготовчої групи вестиме сьогоднішнє засідання, в інтерв’ю журналістам не виключила, що про формування нової парламентської більшості оголосять уже сьогодні. Іще до відкриття робочої частини засідання парламенту політради Блоку Юлії Тимошенко та блоку «Наша Україна – Народна самооборона» мають намір провести спільне засідання в справі формування коаліції, заявив голова політради НУНС В’ячеслав Кириленко. За його словами, ті зауваження, які НУНС висував до коаліційної угоди, значною мірою погодили ще вчора під час зустрічі членів НУНС із Президентом. За його словами, дискусія щодо того, хто з депутатів не підписав коаліційну угоду, втратила актуальність. Тим часом сьогодні Іван Плющ заявив, що не підписав і не підпише коаліційну угоду з БЮТ, якщо до неї не внесуть зміни.


Після урочистої частини засідання в роботі парламенту оголосили перерву для підписання депутатами присяги.

Перед цим із трибуни Верховної Ради її текст зачитав найстарший депутат, комуніст Іван Герасимов.

«Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників».

Представниця Партії регіонів Раїса Богатирьова, яка від імені Підготовчої групи вестиме сьогоднішнє засідання, в інтерв’ю журналістам не виключила, що про формування нової парламентської більшості оголосять уже сьогодні.

Іще до відкриття робочої частини засідання парламенту політради Блоку Юлії Тимошенко та блоку «Наша Україна – Народна самооборона» мають намір провести спільне засідання в справі формування коаліції, заявив голова політради НУНС В’ячеслав Кириленко.

«Ми зробимо все від нас залежне, щоб угоду було підписано сьогодні», – сказав він.

За його словами, ті зауваження, які НУНС висував до коаліційної угоди, значною мірою погодили ще вчора під час зустрічі членів НУНС із Президентом.

«Тому ми сподіваємося, що це питання сьогодні буде повністю вирішено», – сказав Кириленко.

За його словами, дискусія щодо того, хто з депутатів не підписав коаліційну угоду, втратила актуальність.

Учора лідер «Нашої України – Народної самооборони» Юрій Луценко заявив, що всі депутати від цього блоку погодилися поставити свої підписи під угодою про створення «демократичної» коаліції.

Раніше це відмовлялися зробити троє «нунсівців» – Василь Петьовка, Ігор Кріль та секретар РНБО Іван Плющ.

Тим часом сьогодні Іван Плющ заявив, що не підписав і не підпише коаліційну угоду з БЮТ, якщо до неї не внесуть зміни.

Як сказав депутат, в угоді є «дві речі, на які я ніколи не погоджуся», – перехід на контрактну армію з січня 2008 року та повернення втрачених заощаджень у колишньому Ощадбанку СРСР упродовж двох років.

Плющ наголосив, що тільки ці дві речі можуть призвести до досить серйозних наслідків у грошовій системі України.
XS
SM
MD
LG