Доступність посилання

ТОП новини

Екологи здійснюють моніторинг акваторії Азово-Чорноморського басейну з метою виявлення осередків забруднення мазутом


Нафтопродукти витекли з танкерів під час шторму 11 листопада.

Нафтопродукти витекли з танкерів під час шторму 11 листопада.

Як повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, 23 листопада сформованим зведеним загоном (понад 300 осіб та 17 одиниць техніки) з підрозділів МНС України, Міноборони та працівників підприємства «Консоль» на острові Коса Тузла завантажили близько 200 тонн нафтопродуктів у суміші з піском і водоростями для подальшого транспортування у Керченський морський торговий порт.

Підрозділи МНС на береговій лінії Керченської протоки зібрали 30 тонн нафтопродуктів, всього з початку робіт зібрано та підготовлено до вивозу 200 тонн. З району с. Глійка вивезено близько 8 тонн, з мису Зміїний - 9 тонн нафтопродуктів у суміші.

Ситуація знаходиться під постійним контролем Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

11 листопада в акваторії Азово-Чорноморського басейну внаслідок шторму силою 5-6 балів виникли надзвичайні події із 13 морськими суднами, з яких 5 - затонуло, а 8 суден потрапило на мілину.

Внаслідок проведених пошуково-рятувальних робіт вдалося врятувати 58 членів екіпажів та знайти тіла 4 загиблих матросів з судна «Нахічевань». Доля 19 моряків залишається невідомою, пошуки тривають.
XS
SM
MD
LG