Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ і США відкидають твердження Президента Росії, ніби за рішенням ОБСЄ не посилати спостерігачів на російські парламентські вибори стоять Сполучені Штати


Раніше в понеділок Президент Росії Владімір Путін заявив, ніби за рішенням ОБСЄ не посилати спостерігачів на російські парламентські вибори стоять США. ОБСЄ не послала спостерігачів свого Бюро з демократичних інституцій і прав людини на російські вибори, що відбудуться у неділю, посилаючись на недостатню співпрацю з боку російської влади.

Речник Держдепартаменту США Шон МакКормак заявив, що його країна не втручалася в рішення Організації з безпеки і співпраці в Європі.

За його словами, Сполучені Штати обговорювали це питання з представниками ОБСЄ і чітко дали знати, що не намагатимуться вплинути на власне рішення цієї організації в той чи інший бік і підтримають його, яке б воно не було.

МакКормак назвав гостру заяву Владіміра Путіна передвиборчою «риторикою».

Речниця Бюро з демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ Урдур Ґуннарсдоттір теж відкинула твердження російського керівника.

Вона висловила припущення, що Путіна «дезінформували», і наголосила, що її організація не діє за вказівками якихсь держав і не координує з ними свої дії.

Речниця також назвала заяви Президента Росії «нісенітницею» і «просто неправдою» й додала, що єдиною причиною відмови спостерігати за виборами стало те, що плановані спостерігачі не отримали російських віз.

Раніше в понеділок Президент Росії Владімір Путін заявив, ніби за рішенням ОБСЄ не посилати спостерігачів на російські парламентські вибори стоять США.

ОБСЄ не послала спостерігачів свого Бюро з демократичних інституцій і прав людини на російські вибори, що відбудуться у неділю, посилаючись на недостатню співпрацю з боку російської влади. Спершу офіційна Москва обмежила можливу кількість закордонних спостерігачів, у тому числі і від ОБСЄ, а пізніше, за твердженням представників цієї європейської інституції, чинилося зволікання у видачі віз спостерігачам.

Водночас на виборах будуть присутні кількадесят спостерігачів від Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

При цьому на парламентських виборах у Росії не буде жодного спостерігача від Комітету виборців України.

Речник КВУ Олександр Черненко в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив, що представники Комітету не змогли зареєструватись для цього.

Владімір Путін, залишаючись Президентом Росії, водночас очолює виборчий список владної прокремлівської партії «Єдина Росія».

Він виступив зі своєю заявою щодо ОБСЄ і США під час агітаційної поїздки до Санкт-Петербурга на зустріч із представниками цієї партії.

Матеріали до теми:

• Володимир Путін: За рішенням ОБСЄ не виділяти спостерігачів на російські парламентські вибори стоять США • Жодного спостерігача від Комітету виборців України не буде на парламентських виборах у Росії • Парламентська Асамблея Ради Європи долучилася до занепокоєних затриманнями опозиційних лідерів у Росії

XS
SM
MD
LG