Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні засідатиме політрада Народного Союзу «Наша Україна»


Наразі угоду про створення коаліції з Блоком Юлії Тимошенко не підписали шість депутатів від «Нашої України», – Василь Петьовка, Ігор Кріль, Станіслав Довгий, Віктор Тополов, Юрій Єхануров, Микола Оніщук, а також позапартійний Іван Плющ. Учора «нашоукраїнець» Роман Зварич звинуватив «непідписантів» у бажанні створити «широку» коаліцію і запропонував їм скласти депутатські мандати. А сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода «регіонал» Ярослав Сухий заявив, що Партія Регіонів не зацікавлена у створенні «широкої» коаліції, оскільки цього їй не доручали виборці. Питання про формування коаліції має розглядатися на засіданні Верховної Ради у найближчий четвер.


За повідомленням прес-служби партії, на порядку денному – обговорення результатів дострокових парламентських виборів. Народний депутат Роман Зварич сказав Радіо Свобода, що обговорюватимуть «питання щодо сучасної політичної ситуації і також питання, пов’язані з формуванням коаліції».

Наразі угоду про створення коаліції з Блоком Юлії Тимошенко не підписали шість депутатів від «Нашої України», – Василь Петьовка, Ігор Кріль, Станіслав Довгий, Віктор Тополов, Юрій Єхануров, Микола Оніщук, а також позапартійний Іван Плющ.

Учора «нашоукраїнець» Роман Зварич звинуватив «непідписантів» у бажанні створити «широку» коаліцію і запропонував їм скласти депутатські мандати.

А сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода «регіонал» Ярослав Сухий заявив, що Партія Регіонів не зацікавлена у створенні «широкої» коаліції, оскільки цього їй не доручали виборці.

«Я народний депутат України вже четвертого скликання. Представляв і представляю Запорізькій індустріальний регіон. На цих перевиборах я мав близько ста зустрічей у різних районах області, і я ні на одній із зустрічей не чув такого наказу. І я сумніваюсь, що б хтось з народних депутатів від Донецького, Харківського, Луганського регіонів отримав такий наказ – про якусь «широку» коаліцію» – заявив народний депутат Ярослав Сухий.

Раніше за створення «широкої» коаліції у складі Партії регіонів та «помаранчевих» сил висловлювався лідер «регіоналів» Віктор Янукович.

Питання про формування коаліції має розглядатися на засіданні Верховної Ради у найближчий четвер.

Напередодні народноий депутат фракції НУНС Юрій Єхануров закликав «Нашу Україну-Народну самооборону» і БЮТ доопрацювати та публічно підписати коаліційну угоду.

У листі до колег-депутатів з цих блоків Єхануров заявляє, що направив до переговорної групи з підготовки тексту угоди свої пропозиції ще наприкінці минулого місяця, і переважну більшість із них не врахували.

Тим часом голова Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що деякі політики навмисно блокують створення єдиної демократичної партії на основі блоку «Наша Україна-Народна самооборона».

За словами Балоги, блокуванням є оголошене призупинення участі Християнсько-демократичного союзу та партії «Вперед, Україно» в об’єднавчому процесі, а також заяви окремих політиків, які, за словами Балоги, свідчать про неафішоване, але очевидне прагнення уникнути трансформації НУ-НС у нову партію.

Влітку 9 партій створили блок «Наша Україна-Народна самооборона» і планували з часом об’єднатися в єдину партію.

Матеріали до теми:

• Підписувати чи не підписувати? Слово політраді • Непідписанти проти Тимошенко? • Коли парламентарі знову прийдуть під купол?
XS
SM
MD
LG