Доступність посилання

ТОП новини

Волинські лікарі стурбовані зростанням стоматологічних захворювань серед дітей


Медики кажуть: причиною цього є, зокрема, екологічне забруднення.

Медики кажуть: причиною цього є, зокрема, екологічне забруднення.

Як повідомив на нараді в облдержадміністрації керівник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк, упродовж останніх десяти років стоматологічні захворювання серед дітей, у тому числі онкозахворювання щелеп і обличчя, істотно зросли.

До дев’яноста відсотків маленьких волинян мають карієс, три чверті – хвороби пародонту, це – наслідок несприятливої екологічної ситуації, недостатньої профілактики і лікування. Адже сучасних безболісних апаратів в районних центрах практично немає.

«95 відсотків стоматологічного обладнання експлуатується понад 20 років. Ми практично відлякуємо дітей від стоматологічної допомоги, бо, раз побувавши на такому лікуванні, дитина вдруге до лікаря не піде» – сказав керівник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк. Голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк дав доручення створити в обласній стоматполіклініці дитяче відділення та організувати виїзні стоматологічні бригади для роботи у волинських селах.

У районах Волинської областi, забруднених радiоактивним цезiєм, показник стоматологічних захворювань серед дітей сягає 95%.
XS
SM
MD
LG