Доступність посилання

ТОП новини

Росія не задоволена пропозиціями США щодо системи протиракетної оборони


Як заявив російський міністр закордонних справ Серґей Лавров після переговорів із держсекретарем США Кондолізою Райс, офіційний Вашингтон відкликав пропозиції, які висував на жовтневих переговорах. Учора представники США і Росії обговорили плани американської системи протиракетної оборони в Європі. Про подробиці тієї зустрічі в Вашингтоні не повідомляли. На зустрічі мали обговорити нові американські компромісні пропозиції, які США подали наприкінці минулого тижня.

Як заявив російський міністр закордонних справ Серґей Лавров після переговорів із держсекретарем США Кондолізою Райс, офіційний Вашингтон відкликав пропозиції, які висував на жовтневих переговорах.

«Якщо під спільною роботою мається на увазі продовження односторонніх планів зі спорудження об’єктів протиракетної оборони у східній Європі, а нас лише запрошують цим планам допомагати і надавати для цього інформацію, то, напевно, це не те, що ми маємо на увазі, коли пропонуємо із самого початку спільно проводити аналіз, визначати загрози і домовлятись про заходи, необхідні для їхньої нейтралізації», – заявив Лавров.

Учора представники США і Росії обговорили плани американської системи протиракетної оборони в Європі.

Про подробиці тієї зустрічі в Вашингтоні не повідомляли.

Раніше вчора в Москві оголосили, що на зустрічі мали обговорити нові американські компромісні пропозиції, які США подали наприкінці минулого тижня.

Перший віце-прем’єр Росії Серґей Іванов заявив тоді, що його країна «готова до діалогу» щодо цих пропозицій.

США планують розгорнути нову систему протиракетної оборони на території Польщі і Чехії і наголошують, що вона буде спрямована проти ймовірних ракетних нападів із боку таких держав, як Іран чи Північна Корея, і ніяк не загрожує Росії. Росія ж наполягає, що ця система таки стане загрозою її національній безпеці, і погрожує вжити заходів у відповідь.
XS
SM
MD
LG