Доступність посилання

ТОП новини

В’ячеслав Кириленко має намір домогтися створення так званої «демократичної» коаліції НУНС і БЮТ до четверга


Про це лідер «Народного союзу „Наша Україна“» заявив після засідання політради НСНУ, яке так і не вдалось офіційно розпочати в вівторок через відсутність кворуму. Він також додав, що «Народний союз „Наша Україна“» може зібратися на надзвичайний з’їзд, щоб вирішити питання з «непідписантами» коаліційної угоди. Водночас, на думку Кириленка, навіть якщо з’їзд зобов’яже депутатів підписати угоду, це може не мати жодних юридичних наслідків. Наразі сім депутатів від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» не підписали коаліційну угоду з Блоком Юлії Тимошенко. Питання про формування коаліції має розглядатися на засіданні Верховної Ради в четвер.


Про це лідер «Народного союзу „Наша Україна“» заявив після засідання політради НСНУ, яке так і не вдалось офіційно розпочати в вівторок через відсутність кворуму.

«Ми зробимо все для того, щоб до четверга коаліція відбулася… Ми будемо працювати сьогодні до кінця дня, весь завтрашній день на всіх рівнях, щоб переконати 7 депутатів поставити свої підписи. Шкода, що нам треба їх переконувати, тому що ніхто не протестував проти рішення з’їзду блоку і з’їзду партії щодо угоди, яка чітко заборонила нам утворення коаліції в наступному парламенті з Партією регіонів», – заявив Кириленко.

Він також додав, що «Народний союз „Наша Україна“» може зібратися на надзвичайний з’їзд, щоб вирішити питання з «непідписантами» коаліційної угоди.

Водночас, на думку Кириленка, навіть якщо з’їзд зобов’яже депутатів підписати угоду, це може не мати жодних юридичних наслідків.

Наразі сім депутатів від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» не підписали коаліційну угоду з Блоком Юлії Тимошенко. Це Ігор Кріль, Василь Петьовка, Станіслав Довгий, Віктор Тополов, Юрій Єхануров, Микола Оніщук та Іван Плющ.

Ігор Кріль уже заявив, що готовий скласти депутатські повноваження.

Так він відреагував на заклик свого однопартійця Романа Зварича перед початком засідання політради НСНУ.

Зварич заявив, що депутати, які не підписали коаліційну угоду із Блоком Юлії Тимошенко, повинні відмовитись від своїх мандатів.

Питання про формування коаліції має розглядатися на засіданні Верховної Ради в четвер.

Матеріали до теми:

• Президент зустрінеться з депутатами НУ-НС для остаточного рішення щодо коаліції • В’ячеслав Кириленко: «Народний союз „Наша Україна“» може зібратися на надзвичайний з’їзд, щоб вирішити питання з «непідписантами» коаліційної угоди • Політрада партії «Народний союз „Наша Україна“» не може почати свою роботу через відсутність кворуму • «Нашоукраїнець» Ігор Кріль заявляє про готовність скласти депутатські повноваження • Підписувати чи не підписувати? Слово політраді • Непідписанти проти Тимошенко? • Коли парламентарі знову прийдуть під купол?
XS
SM
MD
LG