Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль і палестинці досягли згоди про спільну заяву і негайне поновлення переговорів, заявив Президент США, відкривши близькосхідну мирну конференцію


Близькосхідна мирна конференція за участі представників близько 40 країн, із них 16 арабських, відкрилася в вівторок у місті Аннаполісі в американському штаті Меріленд. Вона має на меті пошук виходу з конфлікту на Близькому Сході. Тим часом у вівторок на Західному березі Йордану одну людину вбили в перебігу акції протесту проти конференції в Аннаполісі.

Джордж Буш оголосив про це в вівторок, стоячи поруч із Прем’єр-міністром Ізраїлю Егудом Ольмертом і Президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

За словами Буша, Ольмерт і Аббас пообіцяли «докласти всіх зусиль», щоб досягти мирної угоди до кінця 2008 року. Переговори про неї мають офіційно початися вже в грудні.

Метою цих переговорів буде створення «демократичної палестинської держави», яка мирно співіснувала б із Ізраїлем, заявив Буш.

Близькосхідна мирна конференція за участі представників близько 40 країн, із них 16 арабських, відкрилася в вівторок у місті Аннаполісі в американському штаті Меріленд.

Вона має на меті пошук виходу з конфлікту на Близькому Сході.

Як заявив перед її відкриттям Джордж Буш, настав час спробувати досягти тривалого ізраїльсько-палестинського миру.

Водночас він визнав, що досягти мети створення незалежної палестинської держави буде нелегко.

Так звана «четвірка» посередників на близькосхідних переговорах – США, Росія, ЄС і ООН – висловила напередодні міцну підтримку зустрічі в Аннаполісі і прагненню ізраїльського й палестинського керівників поновити двосторонні мирні переговори.

Тим часом у вівторок на Західному березі Йордану одну людину вбили в перебігу акції протесту проти конференції в Аннаполісі.
XS
SM
MD
LG