Доступність посилання

ТОП новини

Слідство розглядає 5 версій аварії на шахті імені Засядька


Про це повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько. Водночас голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець вважає причиною аварії збільшення швидкості видобутку вугілля. Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

Про це повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько.

Серед них: порушення технологій видобутку вугілля, правил безпеки використання обладнання, правил безпеки при видобутку вугілля на ділянці, і порушення правил сейсмологічного та повітряно-газового контролю.

Також, як зазначив Генпрокурор, слідчий у справі не відкидає й версії теракту.

Водночас голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець вважає причиною аварії збільшення швидкості видобутку вугілля.

Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода: «Попередні висновки ніхто ще не оголошував. Не такі вже великі фахівці в Генеральній прокуратурі, коли говорять, що вже 5 версій. Не доповідали представники Генеральної прокуратури членам державної комісії. Відносно темпів видобутку вугілля я говорив послідовно, що не можна допускати на таких великих глибинах при великій загазованості таких темпів».

За словами Михайла Волинця, темпи робіт на шахті імені Засядька майже удвічі більші, ніж на сусідніх аналогічних копальнях.

Унаслідок вибуху більш ніж тиждень тому у Донецьку загинули 100 гірників. Тіла 11 з них все ще не знайшли.
XS
SM
MD
LG