Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи щедрий Віктор Ющенко на звання «Герой України»? Коли потрібно було вирішувати земельні проблеми кримських татар? На яких авто їздять столичні чиновники?


Ірина Біла Київ, 29 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – За два терміни свого президентського правління Леонід Кучма присвоїв звання «Герой України» 130 співвітчизникам. Натомість чинний глава держави за неповних три роки встиг вручити вже 65 зірок «Героя». Газета «Діло» вирішила з’ясувати, як країна знаходить своїх героїв. Чому одні заслуговують таку честь, а інші ні? Стаття називається «Віктор Андрійович щедріший за Леоніда Даниловича».

У цьому ж числі «Діло» друкує результати журналістського розслідування, як виглядають офшорні компанії вітчизняних товстосумів. Заголовок публікації «Кіпрські таємниці українських олігархів».

Газета «Голос України» висловлює незгоду з нещодавньою критикою Президентом Віктором Ющенком митної служби України. Видання пише, що митники не заслужили на таку нищівну догану, вони сумлінно виконують свої професійні обов’язки і суттєво поповнюють державний бюджет. Матеріал називається «Митниця, або Хто і як наповнює казну».

Проблема із забезпеченням землею кримських татар останнім часом значно поглибилася, і знайти сьогодні справедливі рішення набагато складніше, аніж 5-7 років тому. І все ж цю проблему можна і треба вирішувати, стверджує газета «День». Як саме? Про це йдеться в статті «Земля Криму: спроба «комплексної правди».

Дедалі частіше в Київраді порушуються питання транспорту: постійні затори, погані дороги, все більші ціни за проїзд у маршрутках, обмеження дозволеної швидкості. Газета «Сегодня» вирішила поцікавитися, якими авто їздять самі депутати Київради. З’ясувалося, що мер столиці любить їздити на шикарній іномарці – «Майбаху», а його заступниця Ірена Кільчицька надає перевагу чорному «Хаммеру». Але це не єдині їхні машини. Більше про авто київських чиновників – у матеріалі “Депутатський автопарк».

Намагаючись знайти альтернативу старим лікарням і байдужим лікарям, українці дедалі частіше купують недешеву медичну страховку. Однак такі поліси не стають панацеєю. Ні страховики, ні медики не гарантують високоякісного сервісу. Про це розповідає «Газета 24» у публікації «Здоров’я не купиш».
XS
SM
MD
LG