Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: До голосування за Прем’єр-міністра коаліція має проголосувати пакет законопроектів


«Я думаю, що одна з перших законів, які ми проголосуємо ще до формування уряду, це про скасування пільг з депутатів, скасування депутатської недоторканності, імперативний мандат. Ми також будемо голосувати зміни до закону про Кабмін», – заявила лірка БЮТ.

«Я думаю, що одна з перших законів, які ми проголосуємо ще до формування уряду, це про скасування пільг з депутатів, скасування депутатської недоторканності, імперативний мандат. Ми також будемо голосувати зміни до закону про Кабмін», – заявила у четвер Юлія Тимошенко.

Наступне засідання парламенту має відбутися у вівторок, 4 грудня. За цей час НУНС має визначитися з кандидатурою спікера.

Оптимальною кандидатурою на цю посаду «Народна самооборона» вважає В’ячеслава Кириленка, втім не виключає, що підтримуватиме Арсенія Яценюка.

Лідер «Нашої України – Народної самооборони» Юрій Луценко заявив: «Група «Народної самооборони» вважає цю кандидатуру оптимальною. Втім, поки що він взяв самовідвід, на що має повне право, як політик, і як громадянин. Шкода, але це його остаточне рішення. Наш кандидат, який зараз буде обговорюватися, це Арсеній Яценюк. Ми проведемо з ним співбесіду, почуємо його, найперше, чи він готовий бути головою ВР, і після ствердних відповідей на це питання, я не відкидаю, що його кандидатура може бути підтриманою. Я не відкидаю, що можуть бути й інші кандидатури».

За словами Юрія Луценка, з ініціативою висунути кандидатуру Арсенія Яценюка виступив Президент.

У четвер БЮТ та НУНС офіційно оголосили про створення у Верховній Раді парламентської більшості у складі 227 депутатів.

Матеріали до теми:

• Представник Партії регіонів Юрій Мірошниченко: Головою Верховної Ради має бути «наш представник» • У Верховній Раді БЮТ та НУНС офіційно створили парламентську більшість – Коаліцію демократичних сил • Коаліція з перевагою у два голоси
XS
SM
MD
LG