Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: «агресивні моделі» формування коаліції ведуть у глухий кут


«Дуже важливо, – заявив Президент в інтерв''ю Бі-Бі-Сі, – коли ми сьогодні говоримо про стабілізацію парламенту, щоб ми не йшли агресивними моделями. Тому що ця модель є тупикова. Вона працюватиме на руку одному чи двом політикам, але не працюватиме для нації».

«Дуже важливо, – заявив Президент в інтерв''ю Бі-Бі-Сі, – коли ми сьогодні говоримо про стабілізацію парламенту, щоб ми не йшли агресивними моделями. Тому що ця модель є тупикова. Вона працюватиме на руку одному чи двом політикам, але не працюватиме для нації». При цьому Віктор Ющенко зазначив, що ключова проблема нині полягає саме в тому, «чи ми робимо коаліцію проти опозиції – як надмету, чи ми формуємо коаліцію для того, щоб сформувати розвиток країни, нації».

Президент вважає, що політики мають об’єднатися навколо національної ідеї.

«Нас повинні об’єднувати національні цілі. Це єдиний фільтр, з яким треба підходити до формування майбутнього парламенту, ...щоб не трапилося так – більшість створена, але ми не можемо провести закони, тому що немає консолідації, тому що та агресивність, яка потрібна комусь чи одиницям, перешкоджає сьогодні рухатися цілому інституту», – зауважив Віктор Ющенко.

Він ще раз наголосив, що сьогодні для політиків «головна мета має стати навколо національних пріоритетів» – йдеться про те, що може об’єднати всіх і «вивести з позиції ворожого протистояння хоча би на позиції опонентів».

Говорячи про свободу слова, Віктор Ющенко відзначив унікальну місію вільних ЗМІ у процесі розвитку та зміцнення демократичного суспільства.

«Якраз журналіст – незаангажований, чесний журналіст – і свобода слова в цілому кінець-кінцем допомагають розвивати концептуальні засади демократії, в основах яких лежить свобода вибору», – зазначив Президент України.
XS
SM
MD
LG