Доступність посилання

ТОП новини

У Росії відбуваються парламентські вибори


Більшість оглядачів погоджується, що «Єдина Росія» переможе на цих парламентських виборах.

Більшість оглядачів погоджується, що «Єдина Росія» переможе на цих парламентських виборах. Президент Владімір Путін виступає як чільний кандидат від цієї політичної сили. Раніше Путін заявляв, що перемога надасть йому мандат продовжити відігравати провідну роль в російській політиці після закінчення наступного року його другого терміну на посаді президента.

Російський опозиціонер Григорій Явлінський застерігав від створення однопартійної системи: «Росія вистраждала своє право мати закон, однаковий для всіх, і конституцію, яку мають виконувати усі – і президент, і будь-який громадянин. Створення однопартійної системи, яке може відбутись за 2-3 дні, – це повернення до повного і остаточного свавілля».

Комуністи, вірогідно, будуть другими у списку переможців, тобто наберуть 7 і більше відсотків голосів. Інші партії – Ліберально-демократична, «Інша Росія», «Яблоко», Аграрна партія і Союз правих сил – навряд чи подолають 7-відсотковий бар''єр.

11 партій, які беруть участь у виборах, витратили на агітацію, за даними Центрвиборчкому Росії, близько двох мільярдів російських рублів. Найбільше – понад 377 мільйонів рублів – вклала у виборчу кампанію партія «Єдина Росія». На другому місці – ЛДПР (370 мільйонів), майже стільки ж – «Справедлива Росія».

XS
SM
MD
LG