Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську голоси за партію Владіміра Путіна приймали у драматичному театрі


Ярослав Гребенюк Луганськ, 3 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Вибори до Державної думи Росії відбувались і на Луганщині. У виїзному голосуванні взяли участь близько 250 виборців із близько 6 тисяч. Усі, з ким вдалося поспілкуватись Радіо Свобода, заявляли, що «гаряче» підтримали партію Владіміра Путіна «Єдина Росія».

Людмила Гузейова прийшла на голосування тільки заради Володимира Путіна
(RadioSvoboda.Ua)
Володимир Перевертайлов прожив в Україні майже 40 років, а тепер збирається повернутись до родичів – переїхати у Белгородську область або у Новочеркаськ. Про голосування він почув за дві години до закінчення. Він дуже задоволений, що йому вдалось здійснити виборче право.

На сході України діяла лише одна виборча дільниця – у генеральному консульстві Російської Федерації у Харкові. Спеціально їхати кілька сотень кілометрів, щоб проголосувати – небагато б знайшлося охочих. Тому у консульстві ухвалили рішення – влаштувати виїзне голосування у Луганську та Запоріжжі. У Луганську волевиявлення проходило у фойє Російського драматичного театру.

Понад 6100 повнолітніх громадян Російської Федерації мешкають на Луганщині. Консул генконсульства Віталій Богданов напередодні заявляв, що він був би задоволений, якщо б участь у голосуванні взяла тисяча виборців. Наприкінці голосування до урни потрапили 250 заповнених бюлетенів.

Голосували і за відкріпними талонами

Консул-радник Ігор Строкер радий, що росіяни Луганщини змогли виконати свій громадський обов''язок
(RadioSvoboda.Ua)
Консул-радник харківського генконсульства РФ Ігор Строкер зазначив: «На мою думку, не можна сказати, що усі ці «біля шести тисяч» перебувають у Луганську. Можливо, хтось із них у Росії в родичів. У будь-якому випадку, ми спостерігаємо, що багато виборців голосують за відкріпними талонами. Зокрема, це люди з Ростовської області, з Сибіру, Далекого Сходу, Російської Півночі».

Голосування тривало з восьмої ранку до четвертої пополудні. Потік відвідувачів був не дуже «повноводним», але членам виборчої комісії роботи вистачало. Багато хто запитував у них, «за яку партію Путін».

Агітація на дільницях заборонена, але агітувати тих, хто прийшов проголосувати, потреби не було. Пенсіонерка Лідія Гузейова у Луганську в гостях – вона доглядає онуку. Вона каже, що їй подобається теперішня Росія – насамперед підвищенням пенсій.

Лідія Гузейова: «Я ці вибори дуже вітаю. Мені подобається взагалі керівник нашої Росії. Щодо свободи, я не знаю, проте порядку стало більше, ніж було раніш».

Вибори до Держдуми Росії відбулися, жодних несподіванок вони не принесли.

XS
SM
MD
LG