Доступність посилання

ТОП новини

Перше засідання новообраної Держдуми Росії пройде раніше, ніж заплановано


За законом, засідання мало відбутися через 30 днів після виборів. Президент Росії Путін має намір підписати відповідний указ про швидшу дату зібрання.

За законом, засідання мало відбутися через 30 днів після виборів. Президент Росії Путін має намір підписати відповідний указ про швидшу дату зібрання. За словами Владіміра Путіна, таке право глави держави передбачене законом. Президент привітав результати парламентських виборів і заявив про зростання легітимності Держдуми.

Тим часом спостерігачі від ПАРЄ та ОБСЄ скритикували російські вибори, наголошуючи на їхній недемократичності. США та Європейський Союз висловили стурбованість повідомленнями про серйозні порушення під час голосування.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив:

«Мені дуже шкода, що ОБСЄ не проводило в Росії довготривалого моніторингу, як це було в минулі роки. Там були тільки з короткою місією представники парламентської асамблеї ОБСЄ. Було зрозуміло, що виникнуть декотрі сумніви щодо результатів голосування, і, звичайно, як ви чули, з’явились повідомлення, що вибори не відповідали принципам ОБСЄ. Я розраховую на те, що російська влада розбереться з цим», - сказав Штайнмайєр.
XS
SM
MD
LG