Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Як може вберегтися у великій політиці Владімір Путін? За чим найчастіше полюють українські грабіжники? Як називають Арсенія Яценюка заздрісники?


Київ, 4 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Підсумки парламентських виборів в Росії не стали сенсацією, пише «Газета 24». І все ж, зауважує далі видання, експерти шукають найімовірніший сценарій «самозбереження» Владіміра Путіна у великій російській політиці. Таких сценаріїв 5. Серед них початок конституційної реформи з метою перетворення президентської республіки в парламентську. І відібранням президентських повноважень на користь спікера або прем’єра. Більше – в статті «П’ять способів для Путіна не піти в історію».

У цьому ж числі «Газета 24» пише, що нині найпривабливішою спокусою у крадіїв стали мобільні телефони. Понад 60 % вуличних пограбувань скоєні з метою заволодіти саме мобільними телефонами. Тоді як гроші приваблюють грабіжників лише у 16%.

«Пристосуванець і кар’єрист», – так кажуть про Арсенія Яценюка заздрісники. Ще б пак, зазначає газета «Україна молода», у 33 роки така приголомшлива кар’єра: від юриста приватної фірми до найвищих щаблів державної влади. Адже якщо Яценюка оберуть Головою Верховної Ради, за нинішньої системи парламентсько-президентського правління він буде по суті однією з двох головних осіб у державі. Навіть Прем’єр-міністра – і того призначає парламент, яким керує Голова. Сам Арсеній Яценюк на закиди ображається. За часів керівництва Міністерством закордонних справ, прийшовши в «чужий» уряд Януковича, Яценюк чесно визнав, що як дипломат сваритися ні з ким не збирається. Бо його натура компромісна. Про маловідомі факти із життя можливого спікера парламенту – у матеріалі «Кіндер-сюрприз української політики».

Про невизначеність українсько-російських кордонів пише газета «Голос України». Саме там, наголошують газетярі, віддзеркалюються всі наслідки халтурної й некомпетентної роботи політиків. Адже ще досі на багатьох ділянках українсько-російського кордону не проведено демаркації. Водночас, зазначається в статті, Росія чітко й послідовно саботує цю роботу, по суті, не бажаючи визнавати незалежної і суверенної України.

Європейці підрахували, наскільки ще Україні далеко до їхнього блискучого благополуччя. Цифра виявилася не такою вже й недосяжною – Україна бідніша від Європи у вісім разів. Про це розповідає газета «Вечірні вісті» у матеріалі «Відстань між Україною і Європою виміряється цифрою «вісім»?».
XS
SM
MD
LG