Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів не братиме участі у голосуванні по виборах голови Верховної Ради, а БЮТ пропонує обирати спікера парламенту в «пакеті» із заступниками


Голосування за кандидатуру спікера парламенту має відбутися сьогодні.


Представник «регіоналів» Василь Кисельов з парламентської трибуни у вівторок заявив: «Сьогодні фракція Партії регіонів не буде приймати участі у «фарсі», якій «помаранчева» коаліція називає виборами голови Верховної Ради. Більшість наших колег, на жаль, залишилася незадоволеними відповідями кандидата на цю посаду під час зустрічі сьогодні вранці».

Блок «Наша Україна-Народна Самооборона» пропонує на цю посаду керівника МЗС Арсенія Яценюка, з яким зустрілися вранці представники фракції Партії регіонів.

У свою чергу Блок Юлії Тимошенко пропонує обирати спікера парламенту в «пакеті» із заступниками.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив «бютівець» Йосип Вінський.

«Для того, щоб був більший баланс в залі Верховної Ради і вона була більш дієздатною, логічно було б зробити такий пакет – голова парламенту, перший заступник і заступник. Тоді можна було б в керівництві Верховної Ради врахувати інтереси в тому числі і опозиції. Тому що логічно – якщо опозиція не голосує за голову Верховної Ради, то ми можемо не голосувати за кандидатуру, яку вони запропонують на заступника. І тоді опозиція може залишитися без заступника. Для цього треба добра воля опозиції, і треба внести зміни до регламенту. Бо сьогодні голосування в парламенті передбачає таємне голосування окремо за кандидатуру голови Верховної Ради. Прецедент, коли голосували пакетом за все керівництво, він був вже кілька разів в історії українського парламентаризму, тому його можна було використати і сьогодні» – сказав в інтерв’ю Радіо Свобода «бютівець» Йосип Вінський.

Голосування за кандидатуру спікера парламенту має відбутися сьогодні.

Блок «Наша Україна-Народна Самооборона» пропонує на цю посаду керівника МЗС Арсенія Яценюка.

Матеріали до теми:

•&nbsp Володарі високого парламентського крісла • Бути чи не бути Арсенію Яценюку новим спікером? • День до спікера • Рифи і підводні камені демократичної коаліції • Партія регіонів у шостому скликанні • Що може спікер? • Україна має коаліцію! Що далі?
XS
SM
MD
LG