Доступність посилання

ТОП новини

Фракція Блоку Литвина не братиме участі у «пакетному» голосуванні за керівництво парламенту


На думку її лідера, Володимира Литвина, це суперечить регламенту Верховної Ради. Обрати спікера одночасно із його заступниками пропонує Блок Юлії Тимошенко.

На думку її лідера, Володимира Литвина, це суперечить регламенту Верховної Ради. Обрати спікера одночасно із його заступниками пропонує Блок Юлії Тимошенко.

В інтерв’ю Радіо Свобода представник БЮТ Йосип Вінський пояснив наміри фракції: «Для того, що б був більший баланс в залі Верховної Ради і вона була більш дієздатною, логічно було б зробити такий пакет – голова парламенту, перший заступник і заступник. Тоді можна було б в керівництві Верховної Ради врахувати інтереси в тому числі і опозиції. Тому що логічно – якщо опозиція не голосує за голову Верховної Ради, то ми можемо не голосувати за кандидатуру, яку вони запропонують на заступника. І тоді опозиція може залишитися без заступника. Для цього треба добра воля опозиції, і треба внести зміни до регламенту. Бо сьогодні голосування в парламенті передбачає таємне голосування окремо за кандидатуру голови Верховної Ради. Прецедент, коли голосували пакетом за все керівництво, він був вже кілька разів в історії українського парламентаризму, тому його можна було використати і сьогодні».

Водночас Партія регіонів відмовляється підтримувати висуванця Коаліції демократичних сил Арсенія Яценюка на посаду голови парламенту.

Про це заявив представник «регіоналів» Василь Кисельов: «Сьогодні фракція Партії регіонів не буде приймати участі у «фарсі», якій «помаранчева» коаліція називає виборами голови Верховної Ради. Більшість наших колег, на жаль, залишилася незадоволеними відповідями кандидата на цю посаду під час зустрічі сьогодні вранці».

Голосування щодо обрання спікера парламенту має відбутися сьогодні.
XS
SM
MD
LG