Доступність посилання

ТОП новини

Із рук у руки інвалідні візки передає організація «Приятелі дітей»


Безкоштовно їх отримали триста українських дітей з особливими потребами.

Безкоштовно їх отримали триста українських дітей з особливими потребами.

У рамках благодійної акції, яку організувало Товариство «Приятелі дітей» та американська благодійна організація «Зе вілчеар Фаундейшн» жодна область України не залишиться без уваги. За словами голови товариства «Приятелі дітей» Марини Криси, кожний інвалідний візочок передається особисто в руки дитині та її батькам – регіональним управлянням соціальної політика вона не довіряє.

Марина Криса: «Ми знаємо дуже багато таких прикладів, коли такі візки через такі організації потім опиняються на ринку і їх продають. А наші візки є відміченими, бо американські спонсори вишили на них нашу емблему – емблему організації «Приятелі дітей».

Акція вже відвідала Луганськ, і за словами голови місцевої організації «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу» Тетяни Баранцової, всі замовлені 52 візочки «Приятелі дітей» привезли. Їх отримали найменші – діти 2-5 років. Тетяна Баранцова каже, для дітей та їхніх батьків це було справжнє свято.

Тетяна Баранцова: «Треба було бачити очі цих дітей – вони усміхались. Усміхались і мами, бо інвалідний візочок для людина, яка має в ній потребу – це засіб пересування. І чим зручніший, мобільніший цей засіб буде, тим більше у людини буде можливості пересуватись».

Благодійна акція розпочалась у вересні з Одеси і до грудня всі 517 візочків планують роздати. І, за словами Марини Криси, вже зараз видно, що доведеться ще просити допомоги у американських колег – бо візочків всім не вистачає.
XS
SM
MD
LG