Доступність посилання

ТОП новини

Арсеній Яценюк став Головою Верховної Ради


За нього, шляхом таємного голосування, у вівторок увечері проголосували 227 депутатів. 33-річний Арсеній Яценюк був єдиною кандидатурою на посаду спікера від Коаліції демократичних сил. Новообраний спікер у своєму першому виступі заявив: «Я думаю, що якщо ми запропонуємо керівні посади у Верховній Раді опозиції, це буде по-європейськи». За словами Яценюка, він планує «бути головою Верховної Ради України як цілісного органу». «Кожна фракція буде почута, ми будемо формувати дієздатний орган», – наголосив спікер парламенту.


За нього, шляхом таємного голосування, у вівторок увечері проголосували 227 депутатів.

33-річний Арсеній Яценюк був єдиною кандидатурою на посаду спікера від Коаліції демократичних сил.

Новообраний спікер у своєму першому виступі заявив: «Я думаю, що якщо ми запропонуємо керівні посади у Верховній Раді опозиції, це буде по-європейськи».

За словами Яценюка, він планує «бути головою Верховної Ради України як цілісного органу». «Кожна фракція буде почута, ми будемо формувати дієздатний орган», – наголосив спікер парламенту.

Досі Яценюк обіймав посаду міністра закордонних справ.

******** Спершу Коаліція у вівторок пропонувала провести пакетне голосування з обрання керівництва Верховної Ради (голови парламенту, його першого заступника та заступника). Однак проти цього виступили фракції Партії регіонів, комуністів та Блоку Литвина.

На вимогу фракцій Партії регіонів та КПУ в засіданні Верховної Ради було оголошено перерву.

Після перерви народний депутат з фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Роман Зварич ще раз пропонував ухвалити «процедурне рішення» щодо можливості голосування єдиним списком за кандидатури на посаду голови парламенту, першого заступника та заступника голови Верховної Ради. Однак через певний час, після вже другої, невеликої перерви, Роман Зварич відкликав цю пропозицію.

Після цього Коаліція демократичних сил офіційно висунула у Верховній Раді кандидатуру Арсеній Яценюк на посаду голови парламенту.

Матеріали до теми:

•&nbsp Партія регіонів виступає проти голосування «пакетом» за президію парламенту •&nbsp Обрання голови Верховної Ради в «пакеті» із заступниками дозволило б врахувати інтереси парламентської опозиції, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода представник БЮТ •&nbsp Партія регіонів не братиме участі у голосуванні по виборах голови Верховної Ради, а БЮТ пропонує обирати спікера парламенту в «пакеті» із заступниками

•&nbsp Фракція Блока Литвина не братиме участі у «пакетному» голосуванні за керівництво парламенту •&nbsp Володарі високого парламентського крісла • Бути чи не бути Арсенію Яценюку новим спікером? • День до спікера • Рифи і підводні камені демократичної коаліції • Партія регіонів у шостому скликанні • Що може спікер? • Україна має коаліцію! Що далі?
XS
SM
MD
LG