Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому українці поспішно домовлялися про ціну на газ? Чи багато в Україні генетично модифікованих продуктів? Скільки коштує найняти котедж поблизу Києва на новорічну ніч?


Ірина Біла Київ, 5 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – «Газ подорожчав, RosUkrEnergo йде» – у статті під таким заголовком «Економические известия» пояснюють, чому українці поспішили підписати угоду про ціну на газ. З’ясувалось, що поспішність спричинена можливим підписанням Газпромом нової угоди з узбеками та казахами. Тоді б ціна була значно вищою. Про те, чому саме таку ціну платитимуть українці, йдеться на першій шпальті видання.

А на третій «Економические известия» розповідають, як Арсеній Яценюк став Головою Верховної Ради.

Найуживаніше у 2007-му році слово «вибори» поступово відходить з газетних шпальт у тінь. Натомість, як стверджує дописувач газети «Голос України», популярність набуває слово «земля», і пов''язане це із закінченням терміну мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Якою буде доля української землі, чи стане вона товаром, а якщо так, то якою буде її ціна? Про це – в статті «Чи стане наступного року земля реальним ринковим товаром».

Росія зраділа. Польський прем’єр Дональд Туск посварився з президентом країни, пообіцявши розблоковувати вступ Росії у СОТ. Чи справді Варшава вирішила змінити свою політику щодо Москви, можна довідатись зі статті «Сварка через Росію» («Газета 24»).

Від 10 до 40% продуктів на прилавках українських крамниць містять генетично модифіковані продукти, стверджує газета «Україна молода». Найбільше серед них, близько половини, – це ковбасні вироби. Про те, як скоро українці дізнаються, які продукти «багаті» на ГМО, пише автор статті «Беріть ковбаску з риб’ячою головою».

Газета «Сегодня» розповідає, де можна цікаво зустріти Новий рік і скільки коштуватиме найняти дачу чи котедж поблизу Києва, де можна буде погрітися біля каміна і зіграти в більярд. Ціни – від 400 у.о.( економ-пропозиція) до 2 тисяч.
XS
SM
MD
LG