Доступність посилання

ТОП новини

Спочатку закони, потім Прем’єр. Сьогодні парламентарі зберуться під куполом


Тетяна Ярмощук Київ, 6 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Перше сесійне засідання Верховної Ради з новим Головою. Чим сьогодні займатиметься парламент, і чи дійде черга до обрання Прем’єр-міністра? Які дії будуть у опозиції, після того, як вони покинули сесійну залу на знак протесту проти процедури голосування на спікера?


Президент Ющенко каже, що не подаватиме на розгляд Верховної Ради кандидатури Прем’єра, допоки парламентарі не ухвалять низку першочергових законів. Саме цим планує сьогодні зайнятися коаліція, каже лідер БЮТу Юлія Тимошенко.

«Ми зберемося для того, щоб обрати керівництво комітетів ВР, щоб створи тимчасову спеціальну комісію, яка буде розглядати перші 12 законопроектів, які вже узгоджені. Це і зняття пільг з депутатів, і недоторканності, і перші законопроекти, які забезпечують зменшення корупції у ВР, а може взагалі прибрати її зможемо. І відразу, думаю, можна буде переходити до формування уряду» – заявила Юлія Тимошенко.

Сьогодні парламент навряд чи дійде до питання Прем’єр-міністра, вважає представник «Нашої України – Народної самооборони» Микола Оніщук: «Це буде залежати від того, чи буде внесене подання Президентом на призначення Прем’єр-міністра, і по-друге, від характеру розвитку подій, які пов’язані із розглядом ще двох питань, які залишилися не розглянутими. Це обрання першого заступника і заступника голови ВР, а також затвердження персонального складу комітетів та керівників комітетів. За таким умов був би дуже оптимістичний прогноз, що це питання буде вирішене вже у четвер».

Представники ж Партії регіонів, які у вівторок полишили сесійну залу, сьогодні планують взяти участь у роботі парламенту, каже регіонал Василь Кисельов.

– Будуть обиратися заступники Голови ВР. Будемо підтримувати наших колег. – Мається на увазі комуністів чи Блок Литвина? – І не тільки. Вранці у Голови ВР буде нарада, і будемо визначатися.

У вівторок Верховна Рада обрала нунсівця Арсенія Яценюка Головою парламенту. Учора він мав подати на затвердження Президенту кандидатуру Тимошенко-Прем’єра. Для розгляду цієї кандидатури глава держави має 15 днів.
XS
SM
MD
LG