Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО


Наталія Вікуліна Брюссель, 7 грудня 2007 (RadioSvoboda.Uа) – Засідання Комісії Україна-НАТО відбудеться в п’ятницю у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу. Україну представлятиме тимчасовий виконувач обов''язків міністра закордонних справ Володимир Хандогій. Учасники з боку НАТО розраховують почути, які кроки збирається зробити Київ, щоб більше інтегруватися з альянсом.

Країни НАТО разом з українськими колегами оцінять, як іде поступ у співпраці з Україною, як просуваються відповідні українські реформи. Представники НАТО висловлять підтримку нинішній співпраці з Україною, яка в майбутньому має збільшитися, впевнений помічник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Мартін Ердманн.

«Ми очікуємо почути, які, ґрунтуючись на результатах виборів, має погляди Україна щодо того, як надалі поглибити відносини з НАТО і які практичні кроки передбачає уряд. Мова йде про майбутнє, оскільки немає уряду, то погляди має бути представлено в загальних рисах», – заявив представник НАТО.

Мартін Ердманн висловив вдячність за підтримку Україною операцій під проводом НАТО в Афганістані і Косові: «Українська підтримка є дуже суттєвою, ми дуже високо її цінуємо. Все це відбувається в рамках так званого інтенсифікованого діалогу і особливого партнерства, яке встановили Україна і НАТО» .

Представники країн НАТО обміняються думками про розширення альянсу

За словами Мартіна Ердманна, саме український уряд має вирішувати, чи збільшувати чисельність миротворців в операціях НАТО.

У п’ятницю у штаб-квартирі альянсу відбудеться офіційна зустріч країн НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Мова піде про ситуацію в Афганістані, включно із політичними та військовими аспектами. Міністри також говоритимуть про Косово і загалом про Балкани. Представники країн НАТО обміняються думками про розширення альянсу та з приводу інших питань, які будуть обговорюватися на саміті НАТО в Бухаресті 2008 року.

На засіданні Ради НАТО-Росія російську сторону представлятиме міністр закордонних справ Серґей Лавров. Учасники зустрічі від НАТО й Росії говоритимуть про Угоду щодо звичайних озброєнь у Європі, про ситуацію в Косові і про тероризм. Мова піде також про участь Москви в операції «Активні зусилля» в Середземному морі.
XS
SM
MD
LG