Доступність посилання

ТОП новини

Блок Литвина не виключає, що запропонує свого представника на посаду першого віце-спікера парламенту


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив представник цієї політичної сили Віктор Пилипишин. У Верховній Раді сьогодні продовжаться консультації щодо обрання заступників голови парламенту та розподілу комітетів. Коаліція демократичних сил готова віддати посаду першого віце-спікера опозиції. За словами «бютівця» Олександра Турчинова, голосування по кандидатурі Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра може відбутися наступного вівторка. Згідно з законом, у депутатів є 5 днів на розгляд відповідного подання, яке учора Президент направив до Верховної Ради.


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив представник цієї політичної сили Віктор Пилипишин.

«На сьогоднішній день не можна розглядати обрання першого віце-спікера у відриві від усього комплексу питань. Необхідно зрозуміти, як будуть розподілені комітеті, тоді можна обирати першого заступника голови парламенту. Ми не виключаємо, що висунемо кандидатуру» – заявив Віктор Пилипишин.

Вчора депутати не дійшли згоди в питаннях розподілу парламентських комітетів та обрання заступників голови Верховної Ради.

У Верховній Раді сьогодні продовжаться консультації щодо обрання заступників голови парламенту та розподілу комітетів.

Коаліція демократичних сил готова віддати посаду першого віце-спікера опозиції.

Учора Партія регіонів, у свою чергу, запропонувала це крісло представнику Компартії або Блоку Литвина. Останні вже відмовилися, а проти кандидатури комуніста виступила частина депутатів від НУНСу.

Деякі представники цього блоку заявили, що взагалі можуть переглянути ідею надання опозиції місць у парламентській президії, оскільки ні Партія регіонів, ні КПУ, ні Блок Литвина не брали участі в обранні Арсенія Яценюка спікером Верховної Ради.

За словами «бютівця» Олександра Турчинова, голосування по кандидатурі Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра може відбутися наступного вівторка.

Згідно з законом, у депутатів є 5 днів на розгляд відповідного подання, яке учора Президент направив до Верховної Ради.

Матеріали до теми:

• Коаліція пропонує, опозиція не бере. Чи визначиться опозиція з кандидатурою віце-спікера? • Віктор Ющенко: Верховна Рада може проголосувати за прем’єра, а потім ухвалити пакет першочергових законопроектів • Прем’єр чи закони? Яке з цих питань парламент розгляне першим? • Олександр Турчинов: Голосування щодо обрання Юлії Тимошенко прем’єром може відбутися у вівторок • Віктор Ющенко: Верховна Рада може проголосувати за прем’єра, а потім ухвалити пакет першочергових законопроектів • Віктор Ющенко вніс до парламенту подання про призначення Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра • Михайло Чечетов: Партія регіонів не претендує на посаду першого віце-спікера
XS
SM
MD
LG