Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Україні відзначається день місцевого самоврядування


Ціла низка законів потребує негайних змін в інтересах місцевих громад, повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода віце-президент асоціації міст України, міський голова Українки, що на Київщині, Павло Козирєв

Ціла низка законів потребує негайних змін в інтересах місцевих громад, повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода віце-президент асоціації міст України, міський голова Українки, що на Київщині, Павло Козирєв.

«Ми потребуємо сьогодні зміни закону про місцеві вибори. Очевидно стало, особливо на рівні малих міст, що не відповідає викликам життя і запитам людей ця пропорційна система. На сьогодні фактично відсутнє представництво місцевих громад в таких радах», – сказав Павло Козирєв.

За словами віце-президента асоціації міст України, можна сказати що бюджетний кодекс і бюджетна реформа, яка почалася з його прийняттям, дійшла тільки до рівня міст обласного значення.

«Потрібно внести законами зміни в земельний кодекс. Ситуація, коли на так званих землях за межами населених пунктів, місцеві державні адміністрації роблять такі речі, що іноді волосся дибки стає...Зміна закону про державні закупівлі. Жахливі факти приводили мери, коли виступали перед Президентом, які демонструють недолугість, корупційність системи державних закупівель» – повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода віце-президент асоціації міст України, міський голова Українки, що на Київщині, Павло Козирєв.

На думку Павла Козирєва, перше, що необхідно для здійснення таких кроків – політична воля керівництва держави.
XS
SM
MD
LG