Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська облдержадміністрація переглядає проект будівництва метрополітену


Передусім підземку планують почати прокладати з іншого боку, а також за допомогою нового обладнання, яке ще тільки запланували придбати.

Передусім підземку планують почати прокладати з іншого боку, а також за допомогою нового обладнання, яке ще тільки запланували придбати.

Обласна влада запевняє: тільки таким чином можна встигнути завершити спорудження хоча б однієї гілки метро до чемпіонату «Євро-2012».

Як повідомив керівник управління будівництва облдержадміністрації Петро Декальчук, фахівці пропонують не продовжувати прокладати вже наявний тунель, а вести метро з іншого боку, від Південного вокзалу, щоб у центрі міста з’єднати його з уже прокладеною гілкою.

Що ж до технічного переоснащення будівництва, передбачають придбати сучасний гірничо-прохідний комплекс німецького виробництва, аналог того, які використовують у найбільших містах світу, аби прискорити будівництво.

Вартість одного такого комплексу складає понад 30 мільйонів гривень, кошти очікують отримати з державного бюджету.

Цими днями з’ясувалося, що Дніпропетровщина згаяла майже рік у будівництві метрополітену. Через запізнення з державним фінансуванням та інші причини з квітня цього року не проклали жодного метра підземки. Облдержадміністрація звинувачує у зриві робіт керівництво метробудівних підприємств і вже звернулася до обласної прокуратури.

Наймолодший в Україні Дніпропетровський метрополітен споруджують вже понад чверть століття. Наразі функціонують лише 6 станцій однієї гілки.
XS
SM
MD
LG