Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція демократичних сил не підтримуватиме кандидатуру Адама Мартинюка на посаду першого віце-спікера парламенту


Як заявив представник НУНСу В’ячеслав Коваль, фракція блоку не голосуватиме за представника КПУ. А один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов наголосив, що блок займатиме солідарну позицію у цьому питанні із партнерами по коаліції. За повідомленням «регіонала» Василя Грицака, на спільному засіданні опозиційних фракцій було ухвалене рішення, що комуніст Адам Мартинюк – спільна кандидатура на посаду першого віце-спікера від Компартії, Блоку Литвина та Партії регіонів. У п’ятницю представники Партії регіонів під час відкриття засідання Верховної Ради блокували трибуну. Відтак голова парламенту Арсеній Яценюк закрив засідання, оголосивши, що наступне відбудеться у вівторок.


Як заявив представник НУНСу В’ячеслав Коваль, фракція блоку не голосуватиме за представника КПУ.

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов наголосив, що блок займатиме солідарну позицію у цьому питанні із партнерами по коаліції.

Раніше заступник голови фракції «БЮТ» Йосип Вінський зазначив, що Коаліція демократичних сил готова підтримати будь-яку іншу кандидатуру.

За повідомленням «регіонала» Василя Грицака, на спільному засіданні опозиційних фракцій було ухвалене рішення, що комуніст Адам Мартинюк – спільна кандидатура на посаду першого віце-спікера від Компартії, Блоку Литвина та Партії регіонів.

Голосів цих трьох фракцій недостатньо для ухвалення рішень у парламенті.

Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода представник Блоку Литвина Віктор Пилипишин заявив, що не виключає, що ця політична сила запропонує свого представника на посаду першого віце-спікера парламенту

«На сьогоднішній день не можна розглядати обрання першого віце-спікера у відриві від усього комплексу питань. Необхідно зрозуміти, як будуть розподілені комітеті, тоді можна обирати першого заступника голови парламенту. Ми не виключаємо, що висунемо кандидатуру», – зазначив Віктор Пилипишин.

У п’ятницю представники Партії регіонів під час відкриття засідання Верховної Ради блокували трибуну.

Відтак голова парламенту Арсеній Яценюк закрив засідання Верховної Ради, оголосивши, що наступне відбудеться у вівторок.

При цьому Яценюк закликав депутатів до конструктивної роботи й виконання зобов''язань, про які домовляються лідери фракцій на погоджувальній раді.

Представники Коаліції демократични сил заявили, що голосування по кандидатурі Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра має відбутися наступного вівторка.

Згідно з законом, у депутатів є 5 днів на розгляд відповідного подання, яке у четвер Президент Віктор Ющенко направив до Верховної Ради.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко: У вівторок парламент обов’язково затвердить прем’єра та, ймовірно, і склад уряду • Коаліція пропонує, опозиція не бере. Чи визначиться опозиція з кандидатурою віце-спікера? • Віктор Ющенко: Верховна Рада може проголосувати за прем’єра, а потім ухвалити пакет першочергових законопроектів • Прем’єр чи закони? Яке з цих питань парламент розгляне першим? • Олександр Турчинов: Голосування щодо обрання Юлії Тимошенко прем’єром може відбутися у вівторок • Віктор Ющенко: Верховна Рада може проголосувати за прем’єра, а потім ухвалити пакет першочергових законопроектів • Віктор Ющенко вніс до парламенту подання про призначення Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра • Михайло Чечетов: Партія регіонів не претендує на посаду першого віце-спікера
XS
SM
MD
LG