Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Які можливі сценарії розвитку подій у Верховній Раді? Чи блокуватиме трибуну Партія регіонів? І що означатиме, коли «регіонали» взагалі не з''являться на засідання?


Ірина Біла Київ, 11 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – За законом, у Верховної Ради є п’ять днів для затвердження Прем’єра після подачі його, у даному випадку її, кандидатури Президентом. У вівторок цей строк закінчується. Чи ж стане Тимошенко Прем’єром удруге? Відповіді прогнозує газета «Вечірні вісті».

До виборів прем’єра у БЮТі готуються серйозно. Зокрема, як наголошує в «Газеті по-українськи» генерал СБУ, бютівець Андрій Кожем’якін, сьогодні можливі два сценарії розвитку ситуації. «Якщо «регіонали» побачать, що готових не голосувати за Тимошенко людей у БЮТі немає, то блокуватимуть трибуну. А якщо хтось із фракції БЮТ погодився на великі гроші, тоді фракція «Регіонів» взагалі не прийде на засідання. Докладніше про це йдеться в статті «Відсутність «Регіонів» свідчитиме про зраду в БЮТі».

Мінерально-сировинна база України включає понад 20 000 родовищ і проявів 113 корисних копалин. Нині запаси родовищ оцінюються в 7-7,5 трлн. дол. США. Про те, чи раціонально їх використовує держава, розмірковує дописувач газети «Голос України». Публікація називається «Природні ресурси – власність українського народу».

Веб-ресурси політичних партій розчарували журналістів газети «Діло» якістю дизайнерського виконання, недостатністю інформації і відсутністю бажання спілкуватися з Інтернет-користувачами. Хто з партій і для чого використовує свій веб-ресурс – про це докладніше можна довідатись зі статті «Рейтинг сайтів».

У цьому ж числі «Діло» пропонує коментарі експертів на рішення президента Росії щодо свого наступника Дмитра Медведєва. Це найкомпромісніша фігура для усього путінського оточення, ліберальний політик, не схильний вирішувати проблеми силовими методами.

Щорічно близько 40 тис. українців у справах і на свята виїжджають у тропічні країни. Багато збираються провести в теплих краях прийдешні різдвяні канікули. «Газета 24» з’ясувала, яких хвороб варто побоюватися, міняючи взимку кліматичні й годинні пояси. Заголовок публікації «Не ходіть у Африку гуляти».
XS
SM
MD
LG