Доступність посилання

ТОП новини

Права людини: Amnesty International похвалила Німеччину


Німеччина, 10 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – 10 грудня – всесвітній день прав людини. У цей день 1948 року генеральна асамблея ООН ухвалила загальну хартію з прав людини. Користуючись нагодою, міжнародна правозахисна організація Amnesty International виступила із заявою, в якій відзначила федеральний уряд Німеччини за його внесок у боротьбу за права людини. Також представники Human Rights Watch не пошкодували позитивних слів на адресу Німеччини.

(official logo)
Схвально про політику німецького уряду в ділянці прав людини відгукнулася генеральний секретар Amnesty International Барбара Лохбілер в інтерв’ю Інтернет-порталу «stern.de». Правозахисникам імпонувала передусім промова Канцлера Німеччини Анґели Меркель під час європейсько-африканського саміту, який минулими вихідними відбувся в Лісабоні. На форумі Меркель відкрито засудила порушення прав людини в Зімбабве, ситуація в якій, за словами німецького канцлера, тінню лягає на нову Африку. «Ми не повинні заплющувати очі, коли права людини порушуються, де б це не відбувалося», – заявила німецький канцлер.

Це вже не перший раз, коли Меркель так відкрито і неприховано висловлюється стосовно прав людини. Організація Amnesty International позитивно висловилася також про політику Німеччини відносно Китаю. Кілька місяців тому Меркель, всупереч застереженням з боку Пекіна, запросила до себе у відомство духовного лідера Тибету Далай Ламу. Після цього Китай скасував низку зустрічей з німецькими політиками.

Німеччину не тільки хвалять

Але Amnesty International не тільки хвалить федеральний уряд, але й критикує його політику. Правозахисники виступають проти депортації з Німеччини втікачів, яким на батьківщині може загрожувати катування й навіть смертна кара.

Крім того, німецький уряду відмовляється приймати втікачів з Іраку. На думку, Amnesty International – це також невірно.

Матеріали до теми:

• Міжнародний день захисту прав людини. Українські реалії... • Правозахисники оголосили лауреатів антипремії «Будяк року-2007»
XS
SM
MD
LG