Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО розглядають плани подальшого удосконалення допомоги в перепідготовці українських військових, котрі звільняються зі служби


Це відбуватиметься через мережу спеціалізованих курсів, котра вже діє на території України.

Це відбуватиметься через мережу спеціалізованих курсів, котра вже діє на території України.

Як повідомили в управлінні прес-служби Міністерства оборони, зокрема, про це йшлося у вівторок у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу в Брюсселі на засіданні Економічного комітету НАТО з Україною.

В перебігу засідання проаналізували стан співробітництва Міноборони України з НАТО із питань, спрямованих на подолання негативних наслідків воєнної реформи.

Зокрема, сторони обмінялися поглядами стосовно поточного стану цієї роботи та обговорили перспективи її поширення з огляду на процеси скорочення Збройних сил України.

Як зазначали під час засідання, в НАТО розглядають плани подальшого удосконалення допомоги українській стороні в перепідготовці військовослужбовців, котрі звільняються, через мережу спеціалізованих курсів, яка діє на території України, а також через роботу Центру соціальної адаптації військовослужбовців, що працює на базі Національного університету в Хмельницькому. При цьому акцент робиться на працевлаштуванні саме після отримання додаткової підготовки.

Ще однією перспективною формою співпраці є експертна дорадча допомога країн Альянсу безпосередньо на двосторонній основі.

Як зазначили в Міноборони, результати засідання стануть підґрунтям для національних рішень країн-членів НАТО та Економічного комітету Альянсу, які прийматимуть на наступний рік.
XS
SM
MD
LG